Priština demantuje ukidanje blokade ulaska kamiona na KiM

Kosovsko Ministarstvo trgovine i industrije saopštilo je da nije ukinuta odluka vlade o zabrani prevoza opasnih materija iz centralne Srbije kao što su prenele agencije pozivajući se na navode televizije ,, Most " iz Zvečana da je ukinuta blokada kamiona kojima se prevoze opasne materije iz centralne Srbije

  • 3

MTI ocenjuje, prenose prištinski elektronski mediji, da su neistinite informacije da je kosovska vlada navodno povukla reciprocitet uspostavljen 21. marta 2016, u priznavanju ADR sertifikata za vozila i vozače koji prevoze naftu i gas iz centralne Srbije.

Navodi se da je kosovska vlada spremna da bilateralno reši probleme dijalogom i poziva vlasti u Beogradu da još jednom razmotre rešenje postizanjem sporazuma o uzajamnom priznavanju ADR sertifikata.

PRIŠTINA JE UŠLA U ZONU NEPRIHVATLJIVOG PONAŠANJA! Đurić poziva EU da reaguje zbog jednostrane blokade kamiona

Prethodno su agencije prenele navode televizije "Most" iz Zvečana da je ukinuta blokada ulaska kamiona koji prevoze opasne materije iz centralne Srbije na Kosovo.

Navedeno je da je uz posredovanje EU dogovoreno da Priština prestane da krši CEFTA sporazum i da ukine jednostrano uvedenu blokadu ulaska kamiona kojima se prevoze opasne materije iz centralne Srbije na Kosovo.

( Telegraf.rs / Izvor: RTS )

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA