NOVA PRAVILA: Napokon bez gužve na šalterima u Srbiji!

Lokalne samouprave i sve službe državne uprave od 8. juna više neće tražiti podatke od građana koje već imaju u službenim evidencijama, najavila je ministarka Kori Udovički

  • 13

Pored toga što građani više neće tražiti podatke na šalterima koje već imaju u službenim evidencijama, od juna će 2017. građani moći i da podnose prutužbe protiv neažurne uprave, izjavila je  potpredsednica vlade i ministarka državne uprave Kori Udovički.

“Uprave zato moraju da se pripreme i ispoštuju ono što predviđa Zakon o opštem upravnom postuku. Prosto da umesto ono što je građanin do sada radio - išao od šaltera do šaltera uprava će sada raditi za njih. Komuniciraće sa njima putem imejla ili telefona umesto da građani troše đonove i vreme”, naglasila je Udovički.

Ona je rekla novinarima u Palati Srbija da je važna promena svesti i dobra volja i pozvala građane da već od 8. juna zahtevaju od svojih uprava da poštuju ono što predviđa zakon.

“Ne bih, ipak, pozvala građane da se odmah žale već 8. juna, ali kada u punoj meri počne primena zakona, a to će biti u od juna 2017, onda će građanin moći da ponese pritužbu”, naglasila je Udovički.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miami

    1. april 2016 | 17:58

    Ha pa zar ovo da objavite na prvi april

  • kros

    1. april 2016 | 18:15

    nadam se da ovo vazi i za deciji dodatak,jer svake godine po kilo papira i sve na ista mesta

  • gis

    1. april 2016 | 20:19

    HA! Dodjite u Krusevac, u kancelariju za pravno imovinsko, katastar. Tu cete shvatiti da se kontinenti pomeraju svetlosnom brzinom za razliku od njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA