VUČIĆ ZAVRŠIO POSETU KOSOVU: Pucajte u mene ako sam vam ja kriv, poručio premijer teroristima koji su bacili bombu ispred hale

Premijer Vučić danas obilazi Trepču, manastir Banjsku, Kosovsku Mitrovicu, jezero Gazivode i Zubin Potok

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u poseti Kosovu i Metohiji. Jutros oko tri sata na sportsku halu u Zubinom Potoku, u kojoj danas treba da govori Vučić, bačena je bomba, i pucano je iz automatskog oružja.

TERORISTIČKI NAPAD NA KOSOVU: BAČENA BOMBA na halu u kojoj je danas trebalo da govori ALEKSANDAR VUČIĆ!

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić završio je posetu Kosovu i Metohiji (KiM) predizbornim stranačkim mitingom u Zubinom potoku.

13:30 - Gazivode

Vučić: Gazivode ne damo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, obilazeći jezero Gazivode, da država Srbija ne može i neće da odustane od nečeg što je, kao taj hidrosistem, od strateškog značaja za opstanak Srba na severu Kosova i Metohije.

- Za nas je jezero Gazivode i hidroenergetski potencijal od velikog značaja. Vodne potencijale i kapacitete najvećim delom koriste Albanci za termoelektranu Obilić i za stanovništvo - naglasio je on.

Vučić je podsetio da je albanskoj strani nuđeno više vrsta dogovora, koji ne bi značili puno uzimanje ili otimanje Gazivoda iz "srpskih ruku". Istovremeno je izrazio žaljenje što takve dogovore prištinska strana do sada nije želela da prihvati.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Naša pozicija je da mi od tako važnog i strateškog resursa ne možemo da odustanemo. Uvek smo spremni da isporučujemo vodu albanskoj strani i nikakvih problema s tim nismo imali do sada i neće biti ni u budućnosti - naglasio je Vučić.

Premijer je istakao da se ne može nešto što je gradila država Srbija i nešto što je njen narod odavde čuvao, gradio i na tome radio da se oduzme jednim potpisom ili zato što je neko smislio da to pripada njemu, a da nema pravnog osnova. On je ukazao da je svojevremeno u Briselu govorio „pričajte šta hoćete ali Gazivode ne damo“.

- Mi te razgovore posle toga nismo nastavljali, a naša pozicija se nije promenila - podvukao je Vučić. On je objasnio da država Srbija nije želela da u upravljačkom i vlasničkom smislu bude "pojedena".

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Sve vreme tražimo da se raspravlja u Briselu o imovini, da vidimo šta je čije, ali oni nikada nisu želeli da se raspravlja o imovini. Video sam komentare prištinske strane da oni sve smatraju vlasništvom, kako kažu, Republike Kosovo, što je za nas apsolutno neprihvatljivo i sa čim se nismo i nećemo saglasiti - rekao je premijer.

On je istakao da je Beograd imao mnogo konstruktivnih predloga koje prištinska strana nije želela da prihvati.

- U tom smislu sam rekao da sam shvatio da oni ne žele da zajednički radimo i upravljamo, već da hoće da kažu da je ovo stoprocentno njihov resurs, da pripada Republici Kosovo, kako mi kažemo takozvanoj Republici Kosovo. To je za nas nemoguće i neprihvatljivo - kazao je Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Direktor Javnog preduzeća „Ibar“ Srđan Vulović ukazao je da se 90 odsto kapaciteta tog hidrosistema - jezero Gazivode u dužini od 24 kilometara i malo kompenzaciono jezero Pridvorica, kao i hidrocentrala, nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok. On je istakao da je prošle godine ostvarena rekordna proizvodnja od 103,7 miliona kilovat časova, a i da vodu konstantno isporučuje Prištini u količini od pet kubnih metara u sekundi.

- Često smo optuženi da ne isporučujemo vodu, ali sigurno je da nikada voda sa Gazivoda nije uskraćena - ukazao je Vulović, a premijer dodao da Albanci ne bi imali vodu da nije bilo isporuka sa Gazivoda. Vulović je objasnio da vodu za piće sa Gazivoda koristi oko 600.000 Albanaca, kao i da se koristi i za hlađenje termoelektrane Obilić A i B.

11:10 - Kosovska Mitrovica

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kosovsku Mitrovicu, gde su ga, ispred Upravne zgrade Zdavstvenog centra, docekali zaposleni, predstavnici lokalne samouprave i građani. Premijer je pozdravljen gromoglasnim aplauzom okupljenih koji su bili većinom u belim mantilima, a mnogi građani su nosili zastave Republike Srbije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Premijer Vučić je sa ministrima u Vladi završio posetu Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici koji je danas, kako je rekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dobio status Kliničko-bolničkog centra.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi članovi Vlade na čelu sa premijerom obišli su novo odeljenje onkologije sa dispanzerom, za koje je iz budžeta Srbije izdvojeno 10.700.000 dinara. Pušten je u rad i multislajsni skener vredan 400.000 evra, na Odeljenju radiologije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović istakao je da novi status ustanove znači bolju i veću organizaciju, više posla, veći budžet...

- Što znači i nova radna mesta i veće plate - kazao je Ivanović.

Premijer nije propustio priliku da poseti i novu zgradu Medicinskog fakulteta, izgrađenu u prethodne tri godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Od danas je Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao - nastavićemo dalje da radimo, da se borimo zajedno i siguran sam da ćemo uspeti.

Premijer Aleksandar Vučić je tim povodom istakao da je Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici jedna od najvažnijih institucija našeg naroda ne samo na severu KiM već na čitavom Kosovu i Metohiji, te poručio da će to biti jedan od najboljih i najopremljenijih kliničkih centara, sa najstručnijim ljudima u našoj Srbiji.

Poželevši zaposlenima uspešan rad, Vučić je dodao:

- Jedna stvar je veoma važna, a to je šta je to što ostane posle vas i veoma sam srećan što smo ovako nešto uspeli da napravimo. I dalje ćemo da ulažemo, ako se ne varam, prošle godine su date 43 specijalizacije, to je velika stvar za vas ovde", primetio je Vučić, poručivši da ne može da im obeća kule i gradove, ali da je siguran da će se polako i stabilno popravljati njihov životni standard.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vučić je rekao da je oko 640 hiljada eura, koliko je uloženo u Onkološko odeljenje i novi skener veliki novac, ali da će se ulaganja nastaviti, dok je direktor KBC Milan Ivanović rekao da je Vlada Srbije izdvojila velika sredstva za ostvarenje dva vitalna programa, dva najvažnija zdravstvena projekta u ovom centru na prostoru KiM, tako da su osnovane dve službe - onkološko odeljenje i služba za kompjuterizovanu tomografiju.

On je objasnio da su to jedine dve službe te vrste na prostoru KiM i da će se time poboljšati lečenje, ubrzati dijagnostika i omogućiti lečenje i najtežih onkoloških bolesnika.

- Ovako visoka ulaganja na infrastrukturi garantuju da računaju na nas, na naše institucije i na Kosovo I Metohiju u našem sastavu, sastavu države Srbije - istakao je Ivanović.

9:45 - Banjska

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u manastir Banjska. On je u kompleks manastira ušao zajedno sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem. Oni su zajedno obišli manastir, novi konak koji je u izgradnji, kao i kompleks Rajska banja, koji bi trebalo uskoro da bude otvoren. U ovom banjskom kompleksu ljudi će se, između ostalog, lečiti od steriliteta. Manastir Banjska u opštini Zvečan je, inače, zadužbina kralja Milutina Nemanjića, i građen je od 1312. do 1316. godine. Rekonstrukcija manastira počela je u avgustu 2004. godine, a prošle godine počeli su i radovi na konacima, uz finansijsku podršku Vlade Srbije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vladika Teodosije se zahvalio Vladi i premijeru Vučiću sto su podržali obnovu manastira.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Najviše je urađeno u poslednje vreme, za poslednjih 70 godina. Ne bismo mogli ništa bez njih, tako da se zahvaljujemo Vladi i premijeru sto nam pomažu da sačuvamo naše kulturno nasleđe - rekao je Teodosije. I premijer Vučić se zahvalio što se ovaj manastir obnavlja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Drago mi je što se rade projekti poput ovog i Rajske banje. Nadam se da će do kraja leta biti gotovi bazeni, moći će i Albanci da ih koriste. Nadam se da ćemo posle hočanskog vina moći da pijemo i banjsko pivo - rekao je Vučić i najavio otvaranje fabrike za proizvodnju baterija i akumulatora u Zvečanu, gde bi trebalo da bude zaposleno od 200 do 220 ljudi. 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vučić se po dolasku u Banjsku obratio novinarima i poručio da se nije uplašio terorističkog akta u Zubinom Potoku. 

- Ja zbog ovog napada neću da plačem. Ludilo se ne može pobediti, a ovima poručujem - ako sam vam ja kriv, pucajte u mene, šta su vam krivi nevini ljudi. Pucaj u mene ako imaš takvu nameru, a šta pucaš u ljude koji nisu ni za šta krivi. Nisam faciniran njihovom hrabrošću, u tri noću da pucaš i bacaš bombe - rekao je Vučić i poručio da će tribina u Zubinom Potku biti održana po planu. On je upitao i šta je to u glavama osoba koje su mogle da povrede nevine ljude samo da bi njemu zapretili.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je naglasio da o tom incidenetu ne bi ni govorio da nije upitan i istakao da nije od političara koji će zbog takvog incidenta da plaču i da krivce traže u političkim protivnicima. Prepustio je, kaže, nadležnim organima da ustanove šta se dogodilo, iako, primetio je, nije siguran da će to ikada moći da ustanove, ali im veruje.

- A, što se mene tiče i tamo ću da idem i svaki put ću da dolazim na Kosovo i Metohiju - rekao je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vučić je, odgovarajući na pitanje albanskih novinara kada će doći u zvaničnu posetu Prištini, konstatovao da mu isto pitanje svaki put postave, aludirajući na to kada će Srbija da prizna Kosovo.

- Srpski premijer obilazi različite delove Kosova. Ponovo ću obići manastir u Gračanici, Laplje selo, Kosovo polje, razgovaraću sa ljudima. Uvek sam spreman da razgovaram i sa Albancima - rekao je Vučić. Na upadicu novinara da će inaugiracija kosovskog predsednika biti u petak i da bi Vučić mogao da dođe u zvaničnu posetu Prištini, premijer Srbije je odgovorio da neće biti ništa od toga, "niti će toga dugo biti".

Na komentar da bi posle predstojećih izbora na premijersku funkciju mogao da dođe neki političar opozicije, koji bi priznao Kosovo, Vučić je odgovorio da mogu tome da se nadaju.

- Možda vam se ti snovi i ostvare. Nemam ništa protiv, nadajte se, možda to i da vam se desi, ali ne bih se mnogo kladio na to - poručio je Vučić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vučić je, na pitanje novinara kako komentariše izjavu kosovskog premijera Ise Mustafe da ne želi da razgovara sa Beogradom o državnoj imnovini na Kosovu i Metohiji, rekao da Srbija želi da razgovara i da je rezlutat razgovora i dogovora uvek bolji od jednostranih odluka.

- Ako bi mi Mustafa pokazao ovde u Banjskoj, kada već pričate o državnoj imovini, jedan kamen koji je on uložio, da mi pokažete taj kamen, jer ja bih mogao da vam pokažem kamenje koje sam čak i ja uložio, onda bih i mogao da razmislim o njegovom stavu - rekao je Vučić.

Na pitanje kada će biti formirana Zajednica srpskih opština Vučić je odgovorio da je važno da se ispoštuje Briselski sporazum, čijih šest od 15 tačaka se odnosi na ZSO. Istakavši da veruje da će Priština ispuniti svoje obaveze, premijer je podsetio da je na Briselski sporazum i druge dogovore stavljen potpis kosovskih zvaničnika.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ja kada stavim potpis, onda to znači da će biti ispunjeno. Mi držimo i svoju reč, a kamoli potpis. Verujem da će i međunarodna zajednica gledati da poštuje sebe, jer oni su posredovali razgovoru, i u njihovom prisustvu smo 25. avgusta potpisali nova četiri sporazuma - naglasio je Vučić.

On je dodao da je na vladi u Prištini da donese odluku kada će da poštuje ono što je sama potpisala.

- Mi želimo da to urade što pre, ali ne možemo da preduzimamo nikakve korake, jer je to njihova obaveza, a ne naša - rekao je Vučić.

Premijer je upitao zašto su uopšte neki učestvovali u razgovorima i potpisivali sporazume ukoliko Ustavni sud to može da blokira.

- Ja kada razgovaram, ja predstavljam Vladu Srbije, i to se podrazumeva da ono što smo potpisali i ispunimo, a ako sa nekim pregovramo, a onda taj potpis ne znači ništa, što smo onda gubili vreme, odlazili u Brisel, dogovarali, i onda kažete puj pike ne važi - upitao je Vučić.

Premijer je poručio da, kao što se ne plaši ni bombi niti rafala, Srbija neće ni zbog takvog stava Kosova "da plače", već će imati rešenje za svoj narod.

8:20 - Trepča

Premijer i visoka delegacija Vlade stigli su u Leposavić, gde obilaze pogone Trepče. Premijer je tačno po planu stigao u Leposavić, a na ulazu u Trepču dočekali su ga direktor Trepče Jovan Dimkić, rukovodstvo Trepče, ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić, kao i srpski predstavnici u kosovskoj vladi.

Premijer je dočekan ovacijama "Trepča - Srbija", pored rudara dočekali su ga i građani.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Oni koji su pokušali da me uplaše bombama i pucnjima na Halu sportova u Zubinom Potoku nisu u tome uspeli. Srbija će se svim silama i u Briselu i u Prištini boriti da Trepča ostane naše vlasništvo, a ne da je kosovske vlasti uzmu. Zna se ko je ovo gradio i ko ovde radi - rekao je Vučić pred 4.000 okupljenih ljudi. - Nedvosmisleno ćemo se boriti u Prištini i Briselu da ovaj najveći kolektiv ostane ono što jeste. Srbija će pomoći da svi ostanete na radnim mestima. To je naš cilj. Trepča je kičma opstanka našeg naroda na severu Kosova i Vlada će sve učiniti da pomogne ovom narodu ovde. Svoj narod na Kosovu i Metohiji nikad nećemo ostaviti, uvek ćemo se brinuti o njima i o njihovoj bezbednosti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Srbi sa Kosova i Metohije deo su naše države - rekao je premijer i dodao da nikada neće praviti razliku između građana u centralnoj Srbiji i južnoj pokrajini.

Vučić je, osvrnuvši se na one koji su bacali bombe u Zubinom potoku, rano jutros, uoči njegovog dolaska, misleći, kako je primetio, da mogu da ga uplaše da ne dođe na Kosovo, podvukao da samo snažna i jaka Srbija može da zaštziti interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Vučić je podvukao da onaj ko nije jak u svetu, ko nema dovoljno prijatelja - ni na koji način ne može da zaštiti srpski naod.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Potrebna je jaka, slobodna, ujedinjena Srbije, ne rascepkana i posvađana. Važno je da imamo snažan uticaj u glavnim gradovima sveta, i samo takva snazna Srbija može da brani interese i zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji - naglasio je on i dodao da su prazne su priče da se to može rešavati sekirom, ukazao je, i rekao da bi to bilo samo šteta za naš narod u pokrajini.

On je preneo da je Beograd u dijalogu sa Prištinom od početka insistirao da se u Briselu razgovara o imovini, ali da su neki to sve vreme izbegavali ne želeći da prihvate da to bude jedini način.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Odbijen je prvi napad na Trepču, kada su želeli da je predstave kao svoju. Pribojavamo se pokušaja u narednom periodu da će doneti poseban zakon kojim bi pretvorili Trepču u javnu svojinu takozvane Republike Kosovo. Mi ćemo insistirati u Briselu, ne vređajući nikoga, ne izgovarajući prevelike reči, jer smo videli kako su se stavri odigravale od tih prevelikih reči, da jasno stavimo do znanja da to nećemo da dopustimo - poručio je premijer.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je podvukao da se zna ko je gradio flotaciju, Crnce i Belo Brdo, i ko u njima radi, kao i da to ne može da uzima kome god padne na pamet, i da će se Srbija nedvosmisleno politički boriti. On je izrazio nadu da Priština neće praviti probleme, kao što je učinla sa uvozom eksploziva, kao i da Beograd neće morati da odgovara na sličan način. Vučić je naglasio da je najveći privredni kolektiv na severu Trepča i da će Vlada, zajedno sa rukovodstvom kompanije sačuvati Trepču. On je istakao da će se vlada prema Trepči ponašati kao prema svim privrednim subjektima u centralnoj Srbiji, te da će uložiti u Trepču i jalovište koje je potrebno.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Isto tako je kazao da će vlada pomoći i Metalurški kombinat u Zvečanu, fabriku baterija, podvukavši da će vlada naći načina da pomogne da srpski narod ostane na svojim ognjištima. Prema njegovim rečima, cilj je da oni ne budu isključivo budžetski korisnici. On je rekao da Trepča, ako cena cinka krene da raste i bude iznad 2. 000, može više da zarađuje, a time i podigne plate zaposlenima. Trepča je, kako je podvukao, kičma opstanka našeg naroda na severu i donosi dobro ne samo Leposaviću, Zvečanu, severu Kosova, već celoj Srbiji.

- Kada govorimo o obnovi škola, ambulanti, kao što ih obilazim u centralnoj Srbiji, to ću uraditi i u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Partešu, Novom Brdu, Šilovu, Štrpcu, i svakom drugom srpskom mestu. Naša deca i ovde moraju da imaju iste uslove kao deca u Beogradu. Ne mogu naša deca na Kosovu da idu u poljske toalete, ili da deca u Beogradu imaju računare, a oni ovde nemaju ni table - naglasio je on.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vučić se Srbima na Kosovu zahvalio što su na braniku otadžbine uvek znali da zaštite interese svog naroda i države.

- Srbija i vlada su uvek uz vas i nikada nećete ostati sami - zaključio je on.

Nakon obraćanja rudarima i obilaska pogona flotacije, Vučić je razgovarao sa rukovodstvom Trepče.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Tokom posete planirano je da premijer obiđe manastir Banjska gde će razgovarati sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i igumanom manastira Danilom. Vučić će u Banjskoj obići novi konak koji je u izgradnji.

U Kosovskoj Mitrovici obići će Zdravstveni centar gde će prisustvovati otvaranju novih prostorija odeljenja onkologije koje je finansirala vlada Republike Srbije. On će na odeljenju hirurgije prisustvovati puštanju u rad skenera koji je takođe donacija Vlade Srbije. Tom prilikom on će dodeliti Zdravstvenom centru, kako je najavljeno, status Kliničko-bolničkog centra.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U Kosovskoj Mitrovici premijer Vučić će obići dekanat Medicinskog fakulteta gde će razgovarati sa zaposlenima i potom ručati sa studentima. Planirano je i da obiđe opštinu Zubin Potok.

Uoči dolaska premijera Vučića duž puteva na severu Kosova postavljeni su plakati sa likom predsednika srpske vlade i bilbordi sa porukom "Predsedniče vlade dobrodošao na srpski Kosmet". Putevi kojima je predviđeno da se kreće premijer obezbeđuju pojačane snage kosovske policije, a već juče u Kosovskoj Mitrovici uklonjeni su svi automobili sa ulica koje vode prema Zdravstvenom centru.

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije ocenili su da je dolazak predsednika Vlade Srbije na Kosovo i Metohiju veoma značajan kao pokazatelj da zvanični Beograd nikada neće ostaviti Srbe na Kosovu. Jedan od dvojice srpskih ministara u kosovskoj vladi Ljubomir Marić izjavio je Tanjugu da Vučićeva poseta predstavlja poruku da su Vlada Srbije i zvanični Beograd adresa koja garantuje opstanak Srbima na Kosovu i Metohiji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Marić je ocenio da je to poruka da i naši univerziteti i naši zdravstveni centri i privredni subjekti poput Trepče, svi radnici i rudari nikada neće biti ostavljeni, da se i o njima misli kao o svakom drugom garđaninu bilo kog dela centralne Srbije, rekao je Marić komentarišući dolazak premijera na sever Kosova. Poseta premijera je veoma važna i značajna ne samo za Srbe već i za sve narode koji žive na KiM, ocenio je u saopštenju dostavljenom Tanjugu predsednik Srpske liste Slavko Simić i dodao da će ona dati dodatni podsticaj učvršćivanju mira, stabilnosti i jedinstva srpskog naroda.

Vučić je prethodno na Kosovu i Metohiji boravio 14. januara 2015, kada je otvorio porodilište u Pasjanu, nedaleko od Gnjilana u Kosovskom pomoravlju. Bila je to prva poseta jednog predsednika Vlade Srbije od 1999. godine Kosovskom pomoravlju. Potom je posetio Štrpce, na samom jugu KiM, na Šari, a zatim Gračanicu. U Gračanici je otkrio spomenik Kralju Milutinu, ktitoru manštira Gračanica. Za Božić, 2014, takođe je posetio Gračanicu. U maju 2013. posetio je Leposavić i Kosovsku Mitrovicu.

(Ljubinka Račić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    3. april 2016 | 12:17

    Markrting... (Kao utrcavanje u zgradu Vlade,najavljivanje "puca",tokom puta u Kinu.Zar neko zaista veruje, da je sluzba DB -a nesposobna.?Naprotiv.)...

  • Igor

    3. april 2016 | 10:51

    Svaki iole normalan čovek osudiće napad na KiM-u, staće uz Vučića i daće mu svoju podršku, jer je on stvarno zaslužuje to je više puta dokazao.

  • Una

    3. april 2016 | 10:41

    Vucic nikad nece odustati od svoga naroda sta god mu drugi podmetali. Niko kao on se ne bori za svoj narod!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA