EDITA TAHIRI PRETI: Zajednica srpskih opština neće biti formirana dok Kosovo ne dobije pozivni telefonski broj!

Kosovska ministarka bez portfelja Edita Tahiri je izjavila da je proces formiranja ZSO stavljen sa strane i biće tako dok se ne reši pitanje telefonskog pozivnog broja za Kosovo

  • 44

Edita Tahiri, kosovska ministarka bez portfelja, izjavila je da Zajednica opština sa srpskom većinom neće biti formirana pre nego što Kosovo dobije pozivni telefonski broj.

Edita Tahiri je navela da je proces formiranja ZSO u fazi u kojoj nacrt statuta treba da bude izrađen u skladu sa odlukom Ustavnog suda.

Tači položio zakletvu kao novi kosovski predsednik

- Izrada nacrta statuta još nije počela. Postupak bi trebalo da bude stavljen sa strane dok se ne reši pitanje telefonskog pozivnog broja. Taj sporazum, koji je Srbija prekršila, predviđao je da ceo proces oko pozivnog broja bude realizovan do 1. marta - navela je Tahiri.

UJEDINJENE NACIJE UPIRU PRSTOM U ALBANCE S KOSOVA! Generalni sekretar krivi ih za nesprovođenje Briselskog sporazuma

Foto: Tanjug/Boki, wikimedia.org/Sh1956vlpo Foto: Tanjug/Boki, wikimedia.org/Sh1956vlpo

- Priština je za razliku od Beograda ispunila sve svoje obaveze - rekla je Tahiri i dodala da je EU posvećena da radi sa srpskom stranom kako bi se problem rešio.

HITAN SASTANAK: Evropska unija pozvala BEOGRAD i PRIŠTINU u Beč!

Tahiri je dodala da će prvi naredni sastanak premijera Kosova i Srbije desiti nakon izbora koji su raspisani za 24. april.

Sporazum o formiranju ZSO je deo Briselskog sporazuma, koji su premijeri Srbije i Kosova potpisali u aprilu 2013. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    7. april 2016 | 15:45

    Siptari nas razvaljuju kao beba zvecku!!!

  • RUSIJA

    7. april 2016 | 18:31

    Broj ti je 00381 to je to.

  • Analitičar

    7. april 2016 | 16:50

    Ranije ste govorili da vam pripada teritorija do Niša i da ćete to uzeti.Ajde molim vas krenite već jednom.Dajte nam povod i da vas jednom izbrišemo sa karte i da se kurtališemo divljaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA