Vučić: Srbija neće zaboraviti svoje rane, ali će da gleda u budućnost!

Premijer Aleksandar Vučić, na mitingu u Aleksincu, rekao je građanima da su najvažnije vesti da je Srbija počela da vraća dugove, smanjuje deficit, povećava rast

Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas u Aleksincu da je Srbija pokazala kako se čuva ugled i reputacija, i kako se brane interesi zemlje svuda u Evropi i svetu, kako ne bi bila crna rupa u Evropi.

Onima koji kažu da je dovoljna jedna strana sveta, a da drugi nisu porebni, poručio je da Srbija danas izvozi 64 odsto robe u EU, a 20 u region, te da nam nisu potrebni sukobi i pogled u prošlost, već budućnost.

- Srbija je danas ponosna i uvažena u svetu - rekao je Vučić na predizbornom mitingu stranke u Aleksincu i dodao da će Srbija ostati vojno neutralna, da neće zaboraviti svoje rane, ali i da će da gleda u budućnost.

Lider SNS podsetio je da se sa predsednikom Rusije video šest puta do sada i da ne treba da mu drže predavanja lažne patriote koji Putina ni na slici nisu videli.

"NEĆU MOLITI DAČIĆA DA BIH OSTAO U FOTELJI": "Taj film nećete gledati", poručio Vučić

Političkim protivnicima je poručio da ih se ni malo nije uplašio - ni onih koji su u pljačkaškim privatizacijama oteli sve što je Srbija imala, kao ni onih koji bi ponovo da odvedu zemlju u izloaciju.

- Koliko god teške uvrede da koristite, ni malo vas se ne plašim i boriću se protiv takve politike - rekao je.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Građane je pozvao da na izborima 24. aprila koriste ne samo srce, već i razum, kako se Srbija ne bi vratila u prošlost, u pljačkaške privatizacije i izolaciju.

- Osim srca, iskoristite i glavu i glasajte razumom, jer sve sto smo uradili u prethodne dve godine možemo da bacimo u bunar jednom neodgovornom i lošom odlukom i onda posle toga nema povratka - poručio je Vučić

Sutra ističe rok za predaju izbornih lista!

On je primetio da bi se oni čija je jedina politika da mrze Vučića ujedinili odmah, jer nema nikakve razlike između njih.

- Nema razlike između onih koji vređaju Slovake i onih koji vređaju mene, ali nisu zaslužili ni ime da im pomenem, jer ničim dobrim nisu zadužili Srbiju. . . Ni tri minuta im ne bi bilo potrebno da se ujedine i naprave najgoru vladu koja bi Srbiju vratila u prošlost - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema njegovim rečima, Srbija će za dve godine biti mnogo uspešnija zemlja.

On je podsetio građane Aleksinca da im je pre dve godine rekao da "neće teći med i mleko", te istakao da je sad najteže prošlo i da je Srbija na dobrom putu, jer su konačno postavljeni temelji dobro uređene države.

VUČIĆ U POSETI VLADIČINOM HANU: Sa ministrima obišao nove pogone fabrika

- Uspeli smo da popravimo investicioni ambijent, spustili smo stopu nezaposlenosti sa 26 na 18 odsto, ali moramo da spustimo stopu nezaposlenosti na deset odsto i da budemo u rangu sa zemljama EU, moraćemo da radimo još bolje - rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija počela da vraća dugove, smanjuje deficit, povećava rast, koji je prošle godine bio 0,8 odsto, ove će biti 2 odsto, a ako ugovor sa Železarom bude potpisan sledeće će ići i do 3 odsto.

- To su najvažnije vesti - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Naveo je da ima mnogo onih koji misle da se problemi mogu lako rešiti i koji građanima obećavaju previše, ali je upozorio da nema ničega što pada s neba, i da je za sve potreban ogroman rad i trud.

Aleksandar Vučić: Smanjen javni dug za 331 MILION EVRA!

Mladima je poručio da budućnost nije u tome da se viče i preti, da smo u sukobu sa svima oko nas, već u otvaranju fabrika, boljem obrazovanju, radu i učenju, kako bi Srbija dostigla evropski životni standard.

- Da li će nas primiti u Evropu, to je na njima, a na nama je da postignemo viši životni standard. Sve drugo bi značilo propast za Srbiju, povratak u pljačkaške privatizacije i sve ono kroz šta smo prolazili - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Građanima Aleksinca je poručio da će vlada podsticajnim merama umeti da pomogne i da će pokazati da je Srbija dobro mesto za ulaganje.

Vučić je kasnije prošetao ulicama Aleksinca, gde je razgovarao direktno sa građanima o njihovim problemima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    7. april 2016 | 17:44

    Zaboravimo lose i slozni krenimo u nove pobede.

  • maja

    7. april 2016 | 18:31

    Proslo je vreme busanja u grudi i snosenja posledica zbog toga!Svaka cast premijeru!

  • Danijel

    7. april 2016 | 18:32

    Srbiji nisu potrebni sukobi i pogled u prošlost, već budućnost. Ono što je najvažnije da Srbija ide napred, da je puno toga urađeno za ove dve godine i ako opozicija pokušava to da prikaže drugačije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA