VUČIĆ DOBIO NAGRADU ZA LIČNOST GODINE: Prestižno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" otišlo u ruke premijera (FOTO)

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" se već 15 godina dodeljuje najuspešnijima iz oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva u Srbiji

Premijer Aleksandar Vučić dobitnik je prestižnog priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" kao ličnost godine u Srbiji u 2015. godini, a to priznanje, na svečanosti održanoj večeras u Svečanoj sali Matice Srpske, umesto laureata primila je ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović.

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" se već 15 godina dodeljuje najuspešnijima iz oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva u Srbiji u toku jedne godine, a u okviru projekta "Put ka vrhu" koji zajednički sprovode Agencija "Media invent" iz Novog Sada, Novosadski i Beogradski Univerzitet i Privredna komora Srbije.

Primajući umesto Vučića laskavo riznanje za ličnost godine Jadranka Joksimović je, obraćajući se prisutnima rekla da poznajući premijera Srbije, zna da je on izuzetno skroman i da bi se sigurno osećao zaista privilegovanim što se nalazi u društvu najuspešnijih u Srbiji.

- Mišu Anasatsijevića je karakterisao preduzetnički duh koji je nekada ne samo postojao, već i bio vrlo izražen u Srbiji i upravo je preduzetnički duh ono što moramo da vratimo Srbiji - rekla je Joksimović.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ona je naglasila da je Aleksandar Vučić uložio puno ličnog i političkog integriteta u podizanje ugleda Srbije u svetu i u stabilnost u regionu, naglasivši da je sigurna u to da je priznanje za ličnost godine otišlo u prave ruke.

Žiri kojim je predsedavao profesor Novosadskog univerziteta Radovan Pejanović dodelio je ukupno 24 priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za najuspešnije u Srbiji u 2015. godini.

Najbolji privrednik Srbije u prošloj godini je predsedni Kompanije "Alco Group" Miroljub Aleksić, a naj žena u biznisu u Srbiji je direktorka "Apoteke Beograd" Jasnimka Bjeletić, dok su najbolji partner Srbije u 2015. godini Ruske državne železnice.

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang dobitnik je priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za jačanje privredne saradnje i prijateljskih veza Srbije i Kine, dok je najbolji promoter srpske privrede predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Lider održivog razvoja u Srbiji je gradonačelnik Smedereva Jasna Avramović, a najbolji menadžer u Srbiji je predsednik Grupacije "Euro Corp" doo Senta Predrag Ðurović, dok je generalni direktor "Pureberry Fruits Ruges SAS", Sanja Simić - Larson nagrađena za poslovnu viziju.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić je proglašena za naj menadžera u finansijskom sektoru Srbije, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je nagrađen za razvojne potencijale i unapređenje rada lokalne samouprave, a Kompanija "Energotehnika - Južna Bačka" se pomenutim priznanjem okitila zbog najdinamičnijeg razvoja.

Narodni poslanik i predsednik Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Skupštine Srbije Aleksandar Tomić nagrađen je za unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji, Matematička gimnazija Beograd je najbolja škola u Srbiji , a gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je lider društvene odgovornosti.

Za razvoj preduzetništva i i regionalno povezivanje nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" dobila je direktor "Kuće klastera" Niš Danka Sokolović - Milojković, dok je tu nagradu kao ambasador srpskog preduzetništva dobio menadžer "Sepro Mineral Systems" iz Vankivera Siniša Ćirić, a Zoran Florić iz DOO "Euro Gardi Group" za nove tehnologije i standarde.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Istraživac iz oblasti genetike Miodrag Stojković iz Leskovca nagrađen je za naučno-istraživački rad, a vanredni profesor na FON-u Vesna Dimnjanović i njeni studenti navedeno laskavo priznanje su dobili za uspeh i promociju srpske pameti, dok je predsednik regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović najbolji menadžer komorskog sistema Srbije.

Novinar i kolumnista Miroslav Lazanski primio je nagradu za angažovano informisanje, dok je Vaterpolo reprezentacija Srbije u nizu odličja večeras dobila i priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" kao najbolji promoter Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • znaci

    8. april 2016 | 12:29

    Hahahahhha neverovatno sam sebi dodelio nagradu

  • gazda bot

    8. april 2016 | 11:02

    Bravo premijeru,znaci prestizna nagrada se dobije kada smanjite plate,dovede narod do ivice egzistencije i date strancima fabrike da im budemo radnici jeftiniji od kineza,svaka vam cast,treba vam dati i pulicerovu nagradu sto se mene tice,jos jednom cestitam vam na celu sa vasim botovima. Ps. Botovi izgleda nece sns pobediti,brzo u drugu stranku mislim da daju sendvic sa svezim kiflama.

  • Vogi

    8. april 2016 | 08:29

    Dodelio priznanje sam sebi, bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA