Dačić: "MUP ne snosi krivicu za ubistvo Tatona"

Ministar unutrašnjih poslova tvrdi da nema osnova za tužbu porodice francuskog navijača protiv države Srbije

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić tvrdi da MUP Srbije ne snosi krivicu u slučaju ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona u centru Beograda 2008.  i da zbog toga nema osnova za tužbu njegove porodice.

Porodica Brisa Tatona, koji je na smrt pretučen u Beogradu 2008, podnela je juče preko punomoćnika Višem sudu u Beogradu tužbu protiv Republike Srbije, odnosno Ministrastva unutrašnjih poslova, kojom traži odštetu od 300.000 evra.

- Ministarstvo preduzima sve mere i obezbeđuje navijače koji organizovano dolaze na utakmice u našu zemlju i najave svoj dolazak. U ovom slučaju nije bilo najavljenog organizovanog dolaska. Na sudu je da utvrdi sve činjenice. Žalim zbog slučaja, ko je učinio krivično delo treba da odgovora, ali Ministarstvo ne snosi krivicu - rekao je Dačić u Palati Srbije.

Tužba Tatonovih, smatra Dačić, treba da bude upozorenje za Srbiju da mora bolje da reaguje i kada su u pitanju napadi na naše navijače u drugim zemljama.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA