SLOBA JE MOJ HEROJ, NIKO NIJE VELIKI KAO ON - POLITIKA MI JE DONELA ZLO! Ispovest Miloševićevog unuka zapalila je Balkan (FOTO)

- Niko drugi nije tako veliki kao on. On je moj heroj - kaže Marko Milošević (17) unuk osnivača SPS i bivšeg predsednika SRJ

Kada je Slobodan Milošević umro, njegov unuk Marko Milošević imao je svega sedam godina. Deset godina kasnije Marko (17) rešio je da u svom prvom razgovoru za medije otkrije zašto ne želi da ulazi u politku, kako je izgledalo odrastanje kao Marko Milošević i zašto će njegov deda za njega uvek biti heroj.

EKSKLUZIVNO - SLOBA U TRENERCI I PUMA DISK PATIKAMA! Pogledajte NIKAD OBJAVLJENE fotografije Miloševića (FOTO)

On za "Kurir" kaže da mu je prva asocijacija na pomen Slobodana Miloševića - veličina.

- Niko drugi nije tako veliki kao on. On je moj heroj - naglašava Milošević mlađi. Na opasku da se mnogi ne bi složoili sa njim Marko kaže:

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

RUSIJA JE HTELA DA SPASI SLOBU, A HAG GA JE UBIO?! Bivši ministar OTKRIO najnovije detalje SMRTI Miloševića

- Sve vreme sam znao kako jeste. Malo njih je znalo pravu istinu. Drago mi je što danas sve više njih uviđa koliko je moj deda bio veliki i koliko su pogrešili.

On je uvren da je njegov deda do smrti bio dosledan svojim idejama, maksimalno posvećen porodici i neko ko je iskreno voleo svoju zemlju.

Miloševićev unuk dobro se seća jednog od najtežih trenutaka za svoju porodicu.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

- Bio sam veoma mali kada je deda umro, ali se sećam tog dana. Igrao sam se u kući i prvo mi nisu rekli šta se dogodilo, nego su mi saopštili da se deda mnogo razboleo. Onda sam sa mamom otišao u Moskvu kod tate. Tamo sam saznao šta se desilo i pamtim kako smo odande gledali prenos sahrane. Mnogo je bilo teško što nismo mogli da budemo tamo. Danas mi je žao što se najčešće sećam njegovog lika, a ne nekog razgovora ili saveta koji mi je dao. Bio sam suviše mali da bih upamtio. Imamo neke zajedničke fotorgafije, ali sam o njemu mnogo čuo od moje porodice, pre svega mame, s kojom često razgovaram o njemu - ispričao je Marko.

Marko planira da upiše Pravni fakultet, a na pitanje da li planira da se nekada u životu bavi politikom, kaže:

Foto: Wikimedia/SSGT Lance Cheung, USAF

Foto: Wikimedia/SSGT Lance Cheung, USAF

- U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Politika je nešto što je meni i mojoj porodici nanela mnogo zla. Ipak, kad napunim 18 godina, razmišljam da se simbolično učlanim u SPS, partiju koju je moj deda osnovao.

On je otkrio i kao je došlo do toga da se pojavi na mitingu SPS.

- U dogovoru s mamom odlučio sam da odem na miting i podržim partiju koju je osnovao moj deda - rekao je Marko, a njegova majka Milica Gajić je dodala da su oboje otišli na prijateljski poziv Ivice Dačića.

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

Iako živi u Požarevcu s mamom, Marko kaže da svaki raspust provodi u Moskvi kod oca i njegove porodice, a redovno posećuje i baku Mirjanu, koja takođe živi u ruskoj prestonici.

- Po tati imam sestru Mariju (10). Odlično se slažemo i brinem o njoj kao pravi veliki brat. S tatom imam dobre odnose i s njim razgovaram o svemu - objasnio je Marko junior.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Sonja

    Bravo.ti si pravi naslednik svoga dede

  • ℒℴѵℯ ♥♥♥ ℒℴѵℯ

    Bravo mali!!!

  • Pih

    I deda i tata i babaaaaaa...i..jah...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima