DOČEKANI CARSKI: Tomislav i Dragica Nikolić na BILBORDIMA u Indoneziji! (FOTO)

Predsednik Nikolić je konstatovao da Srbija čvrsto stoji na putu evrointegracija, ali da intenzivno obnavlja i osnažuje stara prijateljstva širom sveta

  • 19

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je u trodnevnu posetu Republici Indoneziji, gde ga je dočekao ministar saobraćaja u tamošnjoj vladi Ignasius Ðonan, a zajednički je konstatovano prijateljstvo dve zemlje sa čvrstim temeljom još iz perioda Pokreta nesvrstanost.

Dva naroda, kako je istaknuto, dele ljubav prema miru i slobodi.

Predsednik Nikolić je konstatovao da Srbija čvrsto stoji na putu evrointegracija, ali da intenzivno obnavlja i osnažuje stara prijateljstva širom sveta.

Predsednik je podvukao da Srbija posebno ceni činjenicu da Indonezija podržava njenu teritorijalnu celovitost i suverenitet.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Odnosi Srbije i Indonezije su izvanredni, ali moramo još više da jačamo potencijale za bolju ekonomsku saradnju - rekao je.

Predsednik Nikolić se osvrnuo na migrantsku krizu koja je snažno pogodila Evropu, ali i njene fundamentalne principe.

- Evropa je na velikom ispitu i nije jednostavno napraviti dobar balans između omogućavanja slobode kretanja i zaštite zemalja od terorizma i različitih oblika nasilja - naglasio je predsednik Srbije, saopštila je Pres služba predsednika.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Samo zajedničkim snagama, dodso je, i kroz razumevanje može se rešiti taj problem, koji je i dalje konstantna pretnja državama koje se nalaze na migrantskoj ruti. Predsednik Nikolić je izrazio uverenje da će sutrašnji susret sa predsednikom Indonezije Ðokom Vidodom dati dodatni impuls dubokom prijateljstvu dva naroda i da će ekonomske i sve druge veze biti dodatno intenzivirane.

Postoje brojne mogućnosti za razvijanje ekonomske saradnje, obrazovanja, kulture nauke i mnogih drugih, naglasio je predsednik.

Ministar saobraćaja Ignasius Ðonan naglasio je da će se domaćini potruditi da boravak predsednika Nikolića bude uspešan i prijatan.

U nastavku prvog dana zvanične posete predsednik će obići Nacionalni muzej Indonezije kao i Nacionalni spomenik Indonezije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vtf 69

    26. april 2016 | 15:42

    Oooo, pa i na slici izgleda glupo.

  • Aleks

    26. april 2016 | 16:48

    Valjda će se ponašati pristojno, i da neće sjedeti sa prekrštenim nogama, jer se to u islamskim zemljama smatra kao najveća uvreda domaćina!? Valjda zna da je u Indoneziju, a ne u Maleziju ili Polineziju???

  • Sax

    27. april 2016 | 07:43

    Šta će oni uopšte tamo? Otišli da im du.. vidi puta. Koliko li samo košta taj put? Kakve mi to veze imamo sa Indonezijom da bi trebalo tamo da se putuje u zvaničnu posetu, a primio ga ministar transporta. Odoše naše pare na nečije uživanje a ovamo u emisijama skupljaju priloge za inkubatore i ostalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA