NOVA LICA U SKUPŠTINI: Milanka Karić, Siniša Kovačević i Ružica Đinđić u poslaničkim klupama?!

RIK dodelila 250 mandata budućim poslanicima. U skupštinskim klupama naći će se mnoga lica iz prethodnog saziva, ali i neke ličnosti na koje u skupštini nismo navikli

  • 2

Republička izborna komisija dodelila je danas 250 mandata budućim poslanicima. Sekretar RIK Veljko Odalović rekao je da je komisija "podvukla crtu posle broja mandata koje su stranke osvojile" i nagalasio da je redosled ostao nepromenjen.

- Najvažnije je da posle ove odluke javnost zna ko su poslanici u Skupštini Srbije - dodao je Odalović.

Listi "Pokrenimo Srbiju -Tomislav Nikolić" RIK je dodelio 73 mandata, a pored već poznatih imena, ubuduće bi u poslaničkim klupama trebalo da sede i Milanka Karić, Goran Knežević, Marijan Rističević i Vladimir Cvijan.

Lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" dobila je 67 mandata, a prvi na listi poslanika su Dragan Ðilas, Ružica Ðinđić, Vuk Jeremić i Olgica Batić, mada se još ne zna ko će od ljudi koji su bili u vrhu ove, pa tako i drugih lista, na kraju završiti u posleničkim klupama.

Treća koalicija po snazi u parlamentu biće lista Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS, a prvi na njihovoj listi su Dačić, Jovan Krkobabić, Slavica Ðukić Dejanović, a poslanički mandat je dobio i Milan Krkobabić. Ta koalicija će imati ukupno 44 poslanika.

Među budućim poslanicima DSS, kojem pripada 21 mandat, naći će se, između ostalih, Dragan Jočić, Sanda Rašković Ivić i  Siniša Kovačević.

"Preokret" će u novom sazivu imati 19 poslanika, a novo ime u klupama biće Ranka Savić (ASNS).

Ujedinjeni regioni Srbije imaće 16 poslanika, među kojima je i Maja Gojković, dok će izborna lista Savez vojvođanskih Mađara u novom sazivu biti brojnija za jednog poslanika i biće ih ukupno pet.

SDA Sandžaka imaće dva poslanika, a liste "Sve zajedno" i "Nijedan od ponuđenih odgovora", kao i Koalicija Albanaca Preševske doline po jedan i njih će zastupati Emir Elfić, Nikola Tulimirović i Riza Haljimi.

(A. P. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    2. jun 2012 | 18:34

    Ostala nam je jedna ruda kulena viska kada smo pravili onaj grb Vojvodine po predlogu gospodina Sinise,pa ako da mu posaljemo malo za meze? Trebace mu snage za novi parlament.

  • zile

    20. maj 2012 | 08:57

    kakva je razlika izmedju Karicke i Djindjic Ruzice,to ne vidim,a zasluge za ilazak pripadaju muskim delovima porodocr,a ne njima.Savicka iz sindikata nekadasnjeg ministra iz vlade Djindjica,Milovanovica koji su obilazili firme i prisiljavali radnike da se upisuju u taj sindikat,misleci da ce se deliti imovina samostalnol pa da drpe nesta, cerka Batica jer u mnogim mahinacijama pomogo je DS-u i ti ce da nas zastupaju posteno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA