STIŽE 464 MILIONA ZA STRANKE: Evo ko će koliko da dobije!

Deo od novca koji je država namenila za finansiranje kampanje, tačnije 116.1 milion, podeljen je strankama na samom početku kampanje, ostatak od 464.520.000 dinara podeliće samo osvajači mandata

  • 45

Uskoro će iz državne kase na račun listi koje su ušle u Skupštinu Srbije stići uplata od 1.858.080 dinara po osvojenom mandatu.

Goran Knežević novi predsednik Skupštine Srbije?

Reč je o nastavku isplate novca koji je država namenila za finansiranje kampanje strankama koje su učestvovale na predstojećim izborima. Deo od tog predviđenog novca, tačnije 116.1 milion, podeljen je strankama na samom početku kampanje, ostatak od 464.520.000 dinara podeliće samo osvajači mandata.

Najveći deo od te sume pripašće Srpskoj naprednoj stranci, koja je osvojila i najveći broj mesta u parlamentu (131 mandata), pa će od države dobiti nešto više od 243,4 miliona dinara.

Savezu SPS-JS za osvojenih 29 mandata pripada oko 53,9 miliona dinara od te sume, dok će radikali za 22 poslanika dobiti 40,8 miliona. Pokretu "Dosta je bilo" i koaliciji oko DS (osvojili po 16 mandata) pripada isti iznos - 29,7 miliona.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Iste sume, nešto više od 24 miliona, sleduju savezu SDS-LDP-LSV i koaliciji Dveri-DSS, koje će imati po 13 predstavnika u zakonodavnom domu. Manjinske liste dobiće od 1,8 do 7,4 miliona dinara.

Strankama koje se vraćaju u Skupštinu, kao i onima koje prvi put postaju parlamentarne, ove će biti "prelazna" uplata pre nego što budu dopisane na stalni platni spisak države. Jer, sve partije koje imaju mandate dobijaju svakog meseca novac za redovan rad.

STEFANOVIĆ ZNA S KIM ĆE NAPREDNJACI PRAVITI VLADU: Dačić i SPS nam nisu potrebni!

Nova računica - koliko će novca ići na račun svake partije - moći će da se napravi tek kad zvanično počne da radi novi skupštinski saziv. Sve dotad, partije iz odlazećeg sastava dobijaće svoje dosadašnje mesečno "sledovanje".

- Pojedinačne iznose za finansiranje redovnog rada koje će svaka stranka dobijati moguće je tačno definisati tek nakon konstituisanja Narodne skupštine, verifikacije mandata poslanika, izveštaja skupštine o verifikovanim mandatima i nakon dostavljanja svih koalicionih sporazuma - kažu za Novosti u Ministarstvu finansija.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    10. maj 2016 | 11:52

    Odakle stiže? Iz naših džepova...

  • Dare

    10. maj 2016 | 18:29

    Znači, kada stranke ostanu bez para, atakuju za raspisivanje izbora kako bi produžili džabalebarenje?

  • I Igi

    10. maj 2016 | 13:51

    Narod nema leba da jede a oni dele pare.Pa da zagarantovana isplata za stranke,a za narod ih bas briga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA