≫ 

LJAJIĆ: O svojoj kandidaturi nisam pričao sa Vučićem

Ljajić ne očekuje podršku Srpske napredne stranke, navodeći da je najava njegove kandidature potpuno samostalna inicijativa

  • 12

Predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da se o kandidaturi za predsedničke izbore nije dogovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, a kao motiv za kandidaturu je naveo želju da građanima omogući da ocene njegov dosadašnji rad u izvršnoj vlasti.

Vučić ODGOVORIO Ljajiću na njegovu najavu da će se kandidovati za PREDSEDNIKA SRBIJE! Evo šta mu je rekao

Ljajić je novinarima u Beogradu, na pitanje da li to znači da neće biti ministar u vladi, rekao da ne zna.

- Ja sam rekao da želim da izmerim sebe i svoju stranku na predsedničkim izborima, nemam nikakva nerealna očekivanja. Ne radi se ni o kakvom skrivenom planu. Ceo dan moram da objašnjavam da li je to neki dogovor koji imam sa Vučićem da bi nekom uzeo glasove, nikakvog dogovora nema i mislim da imam legitimno pravo da izađem na izbore, da izmerim sebe i svoju stranku - naveo je Ljajić.

Na pitanje da li bi očekivao podršku SNS, s obzirom na najavu kandidature Tomislava Nikolića, Ljajić je odgovorio odrično, navodeći da je njegova najava potpuno samostalna inicijativa.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Nemam nikakvu ambiciju, ni plan da tražim bilo kakvu podršku. Ovo je više stranačka stvar, da isprobam svoje ideje za koje sam se zalagao poslednjih 15 godina i za koje ću se zalagati i u narednom periodu i da vidim šta građani o tome misle - istakao je Ljajić.

Ljajić kaže i da je potpuno realan što se tiče očekivanja, da je svestan svih okolnosti i da od ishoda predsedničkih izbora ne očekuje ništa previše.

- Očekujem samo da dobijem onoliki broj glasova koji će mi dati mogućnost da se borim za šta sam se zalagao svih ovih godina - rekao je Ljajić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eki

    11. maj 2016 | 16:24

    Bravo. Tako treba. Glasaću za tebe jer si ti jedini političar koji se nije kompromitovao. U politici si dugo, ali o tebi nikada niko nije mogao da kaže ništa loše. Svaka čast.

  • Савица

    11. maj 2016 | 22:03

    КАНДИДУЈ СЕ ПРВО ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА У СВОМ РОДНОМ МЕСТУ И ВИДИ НА ЧЕМУ СИ.

  • Tutor

    11. maj 2016 | 22:00

    Glasao bih za Rasima isključivo iz razloga što je on veći i kvalitetniji (ima obraz) Srbin od bilo koga iz naše političke klike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA