Vučić o poseti predsednika NR Kine Srbiji: Želim da Ši Điping poseti Železaru

Pomoćnik ministra spoljnih poslova NR Kine Liu Haising uručio je predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću pismo premijera NR Kine Li Kećanga u kome mu čestita na izbornoj pobedi

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom ministra spoljnih poslova Narodne Republike Kine Liuom Haisingom, sa kojim je razgovarao o poseti predsednika NR Kine Ši Đipinga Srbiji.

KINESKI PREDSEDNIK SREĆAN ZBOG DOLASKA VUČIĆA: Srpski premijer rado je viđen u Pekingu!

- Ta poseta potvrđuje naše dobre bilateralne odnose, koji će u budućnosti biti još bolji - istakao je premijer Vučić na početku sastanka.

On je naglasio da je dolazak kineskog predsednika u Srbiju od izuzetne važnosti, jer je to prva poseta nakon 32 godine, a premijer je izrazio želju da sa predsednikom Kine poseti Železaru kao najznačajniji primer uspešne saradnje dveju zemalja.

KINESKI AMBASADOR I SRPSKI PREMIJER ZADOVOLJNI SARADNJOM: Evo koji zajednički projekti predstoje

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pomoćnik ministra spoljnih poslova NR Kine Liu Haising uručio je predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću pismo premijera NR Kine Li Kećanga, u kome se kaže:

- Zahvaljujem Vam na pismu koje ste mi poslali povodom prodaje Železare Smederevo Hestilu. To u potpunosti pokazuje koliko ste aktivni i odlučni u podsticanju praktične saradnje između NR Kine i Srbije, što ja visoko cenim. Uspešna prodaja Železare Smederevo Hestilu predstavlja nov proboj u saradnji na važnim projektima između naše dve zemlje. Koristim ovu priliku da Vam čestitam pobedu na nedavno održanim izborima. Želim da sa Vama održavam dobre radne odnose i lično prijateljstvo, kao i da zajedno podstičemo neprekidan razvoj uzajamno korisne saradnje između Kine i Srbije, u korist dva naroda - ističe u pismu premijer NR Kine Li Kećang.

DVA U JEDAN: Kineski predsednik čestitao Nikoliću Dan državnosti i rođendan!

Tokom susreta razgovaralo se i o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti infrastrukture, energetike i telekomunikacija. Premijer Vučić je istakao da je zadovoljan poslovima koje kineske kompanije obavljaju na teritoriji Srbije kada su u pitanju infrastrutkurni projekti. On je zahvalio na političkoj podršci kineske strane za očuvanje teritorijalnog integriteta i suverenitata Republike Srbije i dodao da Srbija, kao iskren prijatelj, podržava politiku jedne Kine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MirkaB

    16. maj 2016 | 13:39

    Saradnja sa Kinom je na veliku korist za Srbiju.

  • Klara

    16. maj 2016 | 13:39

    Srbija i Kina moze mnogo dobro da saradjuju i da svi imaju koristi

  • Mara

    16. maj 2016 | 13:28

    Važno je biti u miru i složi sa što više zemalja. A zaista bi bilo odlično da Điping poseti Železaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA