Nikolić nastavio konsultacije sa opozicijom: Čeda došao, Boris i Čanak ne

- Nas interesuje politika koja mora biti drugačija. Pitanje vlade nije samo pitanje mandata, već sposobnosti da se daju odgovori na sva pitanja koja su ostala otvorena iza vlade koja odlazi - rekao je Jovanović posle konsultacija sa predsednikom Tomislavom Nikolićem

  • 8

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije o formiranju buduće vlade s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u Skupštinu Srbije.

POČINJU KONSULTACIJE O VLADI: Predsednik Nikolić prvo sa Vučićem

Konsultacije je započeo sastanak sa koalicijom SPS-JS, a nakon toga je usledio skandalozan sastanak sa predstavnicima radikala, koji je predsednik Nikolić napustio nakon provokacija Nemanje Šarovića.

SRS: Šešelj ipak ne ide na konsultacije kod predsednika Nikolića

Na razgovorima su nakon toga bili i predstavnici drugih izbornih listi. Lider LDP i predstavnik liste SDS-LDP-LSV "Savez za bolju Srbiju" Čedomir Jovanović izjavio je da će, ako dobije poziv Aleksandra Vučića za učešće u vladi, o tome razgovarati sa njim, dodajući da za njega nije bitno da dobije mesto u Nemanjinoj već da se vodi drugačija politika.

- Nas interesuje politika koja mora biti drugačija. Pitanje vlade nije samo pitanje mandata, već sposobnosti da se daju odgovori na sva pitanja koja su ostala otvorena iza vlade koja odlazi - rekao je Jovanović novinarima posle konsultacija sa predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na te konsultacije nisu došli lideri SDS Boris Tadić i LSV Nenad Čanak, a Jovanović je, na pitanje da li uopšte postoji ta koalicija, rekao da oni normalno sarađuju, da su razgovarali o tome šta će reći predsedniku, te da su na konsultacije došli predstavnici tih stranaka Marko Ðurišić i Ðorđe Stojšić.

Na konsultacijama su bili predstavnici koalicije DSS-Dveri, koji su preneli na konsultacijama predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću svoje zahteve. Takođe, sastanak sa predsednikom imao je i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić, koji je izjavio da je na konsultacijama Tomislavu Nikoliću preneo eksplicitan stav demokrata da im "ne pada na pamet da budu u vladi sa SNS".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • culafic vinka

    23. maj 2016 | 15:45

    Sve cestitke i podrska predsedniku Nikolicu na ukazanom poverenju gos. Aleksandru Vucicu da formira vladu.

  • Bosko

    23. maj 2016 | 16:39

    Dali su ovi rszgovoti ozbiljno ili smo pro forme

  • Analitičar

    23. maj 2016 | 21:06

    Ma daj im uput da čuvaju krave kod nekog seljaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA