FOND ZA HUMANITARNO PRAVO: Odluka o neizručenju suprotna obavezi saradnje sa Hagom

U tri identična slučaja iste zakonske pretpostavke nisu predstavljale smetnju za hapšenje i predaju okrivljenih za isto krivično delo Tribunalu

  • 39

Fond za humanitarno pravo ocenio je danas da je odluka Odeljenja za ratne zločine, prema kojoj nisu ispunjeni zakonski uslovi za izručenje troje radikala Haškom tribunalu, suprotna obavezi Srbije da sarađuje sa Tribunalom.

Ta nevladina organizacija u saopštenju navodi da u tri identična slučaja iste zakonske pretpostavke nisu predstavljale smetnju za hapšenje i predaju okrivljenih za isto krivično delo Tribunalu.

Ovo su najveći borci protiv diskriminacije za 2014. godinu

FHP smatra zato da je odluka o neizručenju "političkog oportunizma" vlasti, a da su, utisak je, postupci i tumačenja Vlade Srbije u vezi sa pomenutim nalogom za hapšenje u velikoj meri odredili odluku sudskih organa.

Nataša Kandić i FHP treba da isplate generalu Ljubiši Dikoviću 550.000 dinara

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donelo je 19. maja 2016. godine pravosnažnu odluku kojom se odbija zahtev Tribunala za izručenje članova SRS Vjerice Radete, Jova Ostojića i Petra Jojića optuženih za pritisak na svedoke u postupku protiv Lidera SRS Vojislava Šešelja.

SKANDAL: Fond za humanitarno pravo umanjuje broj poginulih Srba u bombardovanju!

Sud je obrazložio da nisu ispunjene pretpostavke iz Zakona o saradnji sa Haškim tribinalom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA