NAKON STRAVIČNOG POŽARA: Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku

- Naš predlog je da se direktor smeni i da se brojne preporuke koje smo slali tokom godina uvaže i da se ozbiljno pristupi promeni uslova rada u Veterniku - istakao je ministar Vulin

  • 9

Ministarstvo rada će predložiti Pokrajinskom sekretarijatu smenu direktora Doma u Veterniku Zorana Arbutine, nakon što je jedan štićenik u četvrtak izgubio život u požaru, izjavio je danas u Subotici ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

UŽAS U DOMU ZA DECU OMETENU U RAZVOJU: U stravičnom požaru stradao štićenik!

Ministar je naveo da će njegov resor to zatražiti na osnovu dobijenog zapisnika i izveštaja o jučerašnjoj tragediji.

- Nadležne inspekcijske službe meni su danas predale odgovarajući izveštaj i mogu da vam kažem da su dva vaspitača suspendovana, njihova suspenzija trajaće dok se ne završi disciplinski postupak, a nakon što se završe i odgovarajući izveštaji koje radi MUP, Tužilaštvo će odlučiti da li postoje elementi krivične odgovornosti i da li će se goniti za još nešto - rekao je Vulin Tanjugu.

Podsetio je da je Dom u Veterniku osnovan od strane AP Vojvodine i nadležnost za njegovo vođenje, kao i kadrovska rešenja nalaze se u Pokrajinskom sekretarijatu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ali svejedno, naš predlog je da se direktor smeni i da se brojne preporuke koje smo slali tokom godina uvaže i da se ozbiljno pristupi promeni uslova rada u Veterniku - istakao je ministar.

Podvukao je da su inspekcije ustanovile da su postojale određene nepravilnosti, koje su dovele do tog slučaja, kao i da su neke od njih bile prepoznate od strane organa Ministarstva i da je upozoreno na njih.

- Ali nažalost, naše preporuke nisu se poštovale i ponavaljam, Dom u Veterniku nije u našoj nadležnosti, ali to ne znači da mi na bilo koji način ne tražimo odgovornost za one koji su svojim činjenjem, ali i nečinjenjem doveli do ove tragedije - jasan je Vulin.

U požaru koji je izbio u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, poginuo je štićenik star 22 godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doxa

    27. maj 2016 | 13:07

    E moj Vulinu tebe treba smenuti da imas obraza kao sto ga nemas odavno bi podneo ostavku...riba smrdi od glave, ljudi koji rade a i sticenici koji se leče i zive u vecini ustanova su u nemogucim uslovima jedva da funkcionisu.

  • Vujke

    27. maj 2016 | 15:27

    A ko je taj Vulin? :)))

  • Gane

    27. maj 2016 | 12:47

    Crnokosuljas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA