Nećemo tolerisati bahato ponašanje naših članova koji su na visokim pozicijama u preduzećima, poručuje novi predsednik IO SNS!

Darko Glišić je istakao i to da postoji mogućnost da se dobije saglasnost da neki predsednik opštine ima četiri, pet ili šest pomoćnika, i da upravo zbog takvih stvari moda da postoji jaka partijska kontrola

  • 6

Novi predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, rekao je da niko neće tolerisati da naši članovi koji se nalaze na čelnim mestima javnih preduzeća budu bahati i misle da u tim preduzećima mogu da rade šta hoće i da će zbog takvog ponašanja biti smenjivani.

Glišić je u intervjuu za "Politiku" naveo da će biti kadrovskih promena u nekim opštinama gde je SNS loše prošla na opštinskim izborima, kao i da će insistirati na disciplini u ponašanju lokalnih funkcionera koji moraju da imaju mnogo veći stepen odgovornosti.

Na pitanje novinara s kim će SNS ići u koaliciju na opštinskom nivou, predsednik Izvršnog odobora SNS je rekao da svaki dobor ima dozvolu da razgovara s bilo kojom strankom na lokalu, ali da li će biti u vlasti zavisi od koalicionog sporazuma ili o razlozima za koaliciju.

- Nije sporno da se podrži ulazak lokalnog odbora u vlast, ali moramo da dobijemo razlog zašto bismo bili s nekom partijom na vlasti. Predsedništvo SNS će doneti pojedinačnu odluku o svakoj koaliciji i odbori će morati da se pridržavaju te odluke - naveo je Glišić.

Foto: sns.org.rs Foto: sns.org.rs

Darko Glišić je istakao i to da postoji mogućnost da se dobije saglasnost da neki predsednik opštine ima četiri, pet ili šest pomoćnika, i da upravo zbog takvih stvari moda da postoji jaka partijska kontrola.

Takođe, on smatra da u Valjevu ima čak pet pomoćnika, budući da toliko pomoćnika nemaju ni gradonačlenici Beograda i Novog Sada.

Glišić kaže da je već preduzeo prve korake da se utvrdi šta se sve dogodilo na izborima 24. aprila, da je počeo sa analizom izbornih rezultata kako bi na najbolji mogući način sagledao greške koje su pravljene u pojedinim opštinama gde je zabeležena velika razlika u dobijenim glasovima naprednjačke liste na lokalnim i republičkim izborima.

O svemu tome će, kako najavljuje, obavestiti predsednika stranke.

Glišić je rekao i da je prihvatio poziv lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da bude na čelu tog stranačkog organa, jer ceni i poštuje energiju koju ulaže da bi se Srbija modernizovala.

- Ukazano poverenje smatram kao veliku obavezu da odgovorno i kvalitetno uradim posao koji mi je poveren - rekao je Glišić za "Politiku", navodeći da je pred njim veliki posao i da će predsedniku stranke na mesec dana dostavljati izveštaje o radu stranke.

Kaže da će na toj poziciji biti dok god bude tog poverenja, a ukoliko vrh stranke ne bude zadovoljan njegovim radom podneće ostavku i na to mesto će doći neko drugi, ko može da prati ritam i dinamiku Vučića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mora da se šalite

    31. maj 2016 | 16:01

    Jel ovo neka šaljiva bajka?! A mi, kao, ne živimo u ovoj zemlji i ne znamo kako stvari funkcionišu... Kada bi stvarnost bila ono što izjave, gde bi nam bio kraj!

  • Milica

    31. maj 2016 | 12:46

    Ne kaki

  • Margit

    31. maj 2016 | 13:59

    Glisicu hajde da vidimo ali pazite kome delite direktorske fotelje jer se oni mali zbune pa navale na raju sa svojim pomocnicima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA