Revizija u političkim strankama: Kontrola finansijskih izveštaja u PUPS, SDPS, SDS i SVM

Institucija je političkim strankama početkom februara 2016. godine uručila zaključke o sprovođenju revizije, kao i pisane zahteve za dostavljanje dokumentacije neophodne za izradu plana sprovođenja revizija

  • 2

Državna revizorska institucija započela je reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2015. godinu Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Socijaldemokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.

SRPSKE STRANKE ZARADILE MILIONE OD DONATORA: Evo ko su najveći SPONZORI partija u Srbiji!

Postupak revizije na terenu počeće danas u sve četiri političke stranke, navaljeno je iz DRI.

Revizija je, kako se navodi u saopštenju DRI, započeta na osnovu Programa revizije za 2016. godinu koji je doneo Savet Institucije.

Institucija je političkim strankama početkom februara 2016. godine uručila zaključke o sprovođenju revizije, kao i pisane zahteve za dostavljanje dokumentacije neophodne za izradu plana sprovođenja revizija.

GLASAJU NA IZBORIMA PROTIV, ULAZE U STRANKU DA BI DOBILI POSAO! Najnovije istraživanje pokazalo stav mladih u Srbiji

Nakon isteka roka za prigovor, zaključci o sprovođenju revizije su postali konačni. Početak revizije je odložen zbog parlamentarnih i lokalnih izbora, podseća se u saopštenju.

Prvi sastanci predstavnika Institucije i političkih stranaka održani su početkom marta 2016. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    1. jun 2016 | 11:39

    Tresi se goro...

  • Dobi

    1. jun 2016 | 12:10

    Dzabe komisija,nece otkriti nista,pogotovu sto je najavljena, jer su ove lopurde veci profesionalci od bilo koje komisije.Sva preduzeca,svi tenderi su namestani zbog kradje,a njima su rukovodili ekonomisti tih preduzeca koji znaju svaku caku za kradju pa nikakva kontrola ne moze da im udje u trag.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA