Bogosavljević: Beli listići odlučili izbore

"Boris Tadić bi pobedio u drugom krugu da je izlaznost bila kao u prvom. Odziv od oko tri miliona birača vodila je ka pobedi Tomislava Nikolića", kaže direktor "Ipsos stratedžik marketinga"

  • 2

Srđan Bogosavljević, direktor "Ipsos stratedžik marketinga" ukazuje na to da u 3,1 milion onih koji su glasali u drugom krugu spada i oko 100.000 nevažećih listića, koji su "odlučili izborni rezultat".

Istraživanja "Ipsos stratedžik marketinga" pokazala su da bi kandidat DS-a Boris Tadić pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora da je izlaznost bila kao u prvom krugu ili da je 20. maja glasalo za jednog od dva kandidata više od 3,1 milion građana.

Prema drugom scenariju, istraživanje je ukazalo da bi odziv od oko tri miliona birača vodio pobedi lidera naprednjaka Tomislava Nikolića.

- Broj ljudi koji su sigurno bili za promene, prema istraživanjima pre izbora, odnosno koji bi glasali za Nikolića, iznosio je od 1,44 do 1,55 miliona, što je broj glasova koje je on zaista i osvojio u nedelju. Vrlo je jasno bilo od početka da će mala izlaznost voditi pobedi Nikolića, a da će veći odziv odgovarati Tadiću - kaže Bogosavljević za "Danas".

Iako su se u medijima pre glasanja 20. maja objavljivale procene na osnovu podataka "Stratedžik marketinga", prema kojima je Tadić ubedljivo vodio u odnosu na Nikolića, Bogosavljević tvrdi da ova agencija "nije zvanično objavljivala podatke, već su mediji kao naručioci istraživanja puštali ono što im se čini interesantnim".

(D. Z. / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    23. maj 2012 | 17:32

    E kako bi Boris u dobro dosla 2 % Pa nismo mi mutavi pa da nas u zdrav mozak. Tako je izdao sam te iako sam tvoj a i ti si mene. Beli listic.

  • zile

    22. maj 2012 | 14:28

    da prestanite plakati nad sudbinom najgoreg presednika u istoriji Srbije.Nijedni,osim izbori kad je pobedjivao Milosevic,nije bila veca izlaznost od 48%,a i zadnji put kad je pobedio Tadic,Madjari su glasali masovno za njega,tolika je i razlika,jer om je obecana regija devet opzina u Bojbodoni u kpjima imsji apsulutnu vlast.Sad su sve nacuonalne manjine gkasale za Tadica masovno,ali nisu Srbi.Proverite koliko glasaca je glasalo za njega Rusina u Kucuri,ali.........!Da se moglo i u ovom krugu ukrasti Tadic bi bio presednik.Bice jos prica,nije sve zavrseno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA