≫ 

ZELENO SVETLO ZA SRBIJU: Hrvatska dala saglasnost za otvaranje poglavlja 23!

Ranije danas Hrvatska je dostavila pisanu saglasnost za otvaranje Poglavlja 23, čime je zapravo otklonjena blokada Zagreba koja traje od aprila

  • 40

Ambasadori zemalja članica EU na sastanku u Briselu konstatovali su da je Hrvatska dala saglasnost za otvaranje Poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom, te da je time proces odblokiran.

Ranije danas Hrvatska je dostavila pisanu saglasnost za otvaranje Poglavlja 23, čime je zapravo otklonjena blokada Zagreba koja traje od aprila.

Ambasadori članica EU u Briselu danas popodne su potvrdili dopisniku Bete da je "postojala prepiska" Saveta s pojedinim zemljama članicama u vezi sa otvaranjem pregovaračkih poglavlja sa Srbijom, ne navodeći detalje, uz komentar da je reč o uobičajenoj komunikaciji.

Holandsko predsedništvo stavilo je ovo pitanje na dnevni red očekujući da će o njemu danas biti postignuta saglasnost, posle intenzivnih kontakata sa Zagrebom.

U BRISELU SE REŠAVA SUDBINA POGLAVLJA 23: Sastanak ambasadora zemalja članica EU

U izjavi za agenciju Tanjug, iz holandskog predsedavanja kažu da se nadaju da će "konstruktivan rad na otvaranju poglavlja 23 i 24 dovesti do konkretnih rezultata".

Hrvatska je duže vreme uslovljavala svoju saglasnost, dok je preostalih 27 članica Unije već dalo zeleno svetlo.

Davenport: EU snažno podržava srpsku vladu u nastavku reformi

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je sinoć da je Hrvatska obezbedila da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i EU i da Hrvatska može biti zadovoljna postignutim, prenela je Hina.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin xyz

    1. jun 2016 | 19:38

    Zeznuse nas hrvati....necemo bre u EU. Ne treba nam sudbina Grcke ili vas. Duznicko robstvo - mars!

  • Op tvrc

    1. jun 2016 | 20:44

    Izeš nas kad nam Hrvati nesto odobravaju i stopiraju, ustvari nek se nosi svo drustvo iz EU zajedno sa ujacima takvim nikakvim !

  • SAVO

    1. jun 2016 | 21:45

    A sve zbog straha od Azijske UNIJE..Pokvareni zapad.Tolke godine nas pritiskaju.I jedan Putinov i Vučićev potez..Hrvate primorali da odobri poglavlje 23..Kad zinu ovi iz zapada lažu i dezavujišu..Ali sad ih strah primorao ovo da urade!!!No ne znam kakva fajda od onih koji su nam oteli KOSOVO!!Sve što rade rade da bi smo se udaljili od RUSA!!Lukavi,pokvareni,podmukli..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA