≫ 

Tanja Miščević: Dostavljene pregovaračke pozicije za poglavlja 23, 24 i 5

Šefica tima za pregovore sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da je pregovarački tim Srbije dostavio pregovaračke pozicije

  • 0

Pregovarački tim Srbije dostavio je jutros pregovaračke pozicije za poglavlja 23, 24 i 5, izjavila je danas šefica tima za pregovore sa EU Tanja Miščević.

- Juče se svih 28 članica EU složilo da je Srbija ispunila uslove za otvaranje poglavlja 23 i 24, a sada kreće veliki posao - rekla je ona gostujući na televiziji Pink.

ŠEF PREGOVARAČKOG TIMA SRBIJE SA EU UPOZORAVA: Poglavlje 27 je veoma zahtevno i obimno!

Kako je objasnila, procedura podrazumeva da pregovarčki tim preko naše Misije u Briselu uputi sekretarijatu Saveta EU sva dokumenta.

Foto: Aleksandar Anđić Foto: Aleksandar Anđić

- Tako da smo od jutros preko Ministarstva spoljnih poslova prosledili naše pregovarčke pozicije za poglavlja 23, 24 i za poglavlje 5 koje se tiče javnih nabavki - rekla je Miščević.

HRVATSKA i zvanično dostavila saglasnost za OTVARANJE POGLAVLJA 23!

Prema njenim rečima, nema uspešene borbe protiv korupcije, nema finansijkse konsolidacije, kontrole budžetskih sredstava, bez sređivanja stanja javnih nabavki.

- Mi smo zato povezali ovo poglavlje 5 koje je već nekoliko meseci srpemno da krene u proceduru sa poglavljima 23 i 24 -  rekla je Miščević i objasnila da je reč o reformi sistema javnih nabavki u skladu sa stanadardima EU.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA