≫ 

Počela konstitutivna sednica Skupštine AP Vojvodine

Očekuje se da će i u naredne četiri godine predsednik Skupštine AP Vojvodine biti lider SVM Ištvar Pastor, a novinarima su to potvrdili potpredsednik SNS Milenko Jovanov i funkcioner SPS Dušan Bajatović

  • 0

Konstitutivna sednica Skupštine AP Vojvodine počela je danas izborom Verifikacione komisije koja će verifikovati mandate poslanicima, a do izbora predsednika predsedava joj najstariji od prisutnih poslanika, a to je Vučeta Tošković, poslanik liste "Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje".

Dogovorena saradnja između SNS i SVM u Vojvodini

Nekoliko minuta nakon početka sednice, određena je polusatna pauza, kako bi Verifikaciona komisija odradila svoj posao, nakon čega će se u Skupštini potvrditi mandati, posle čega sledi izbor novog predsednika pokrajinskog parlamenta.

MIROVIĆ KATEGORIČAN: Ni govora o ulasku LSV u Pokrajinsku vladu

Očekuje se da će i u naredne četiri godine predsednik Skupštine AP Vojvodine biti lider SVM Ištvar Pastor, a novinarima su to potvrdili potpredsednik SNS Milenko Jovanov i funkcioner SPS Dušan Bajatović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Po izboru predsednika skupštine, biće izabrani i potpredsednici, kao i generalni sekretar skupštine, čijim izborom će današnja sednica biti završena, a izbor pokrajinske vlade i drugih skupštinskih tela biće obavljen na narednoj sednici, koju će zakazati novi predsednik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA