≫ 

Vlada do kraja sledeće nedelje, rekao je Aleksandar Vučić

Vučić je, navodeći da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima SPS, u utorak sa predstavnicima četiti liste, a u sredu sa manjinskim listmaa, rekao da će do kraja sledeće nedelje imati odluku ko će činiti vladu

  • 51

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja sledeće nedelje doneti konačnu odluku o tome ko će činiti novu Vladu Srbije.

Vučić je, navodeći da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima SPS, u utorak sa predstavnicima četiti liste, a u sredu sa manjinskim listmaa, rekao da će do kraja sledeće nedelje imati odluku ko će činiti vladu.

- To su realni okviri ako želimo da 15. juna uđemo u skupštinu i onda 16. juna eventualno završimo izbor vlade - rekao je Vučić.

Upitan šta očekuje i šta će ponuditi Ivici Dačiću, Vučić je rekao da nema šta da nudi, da će izneti program i plan, a da traži poštovanje.

On je podsetio da je rok za formiranje vlade 5. ili 6. septembar, ali da će to biti završeno mnogo ranije, svakako pre dolaska predsednika Kine u Beograd, što je najavljeno za kraj juna.

Na dnevnom redu prve sednice je potvrđivanje mandata novih poslanika, izbor predsednika, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara i izbor članova radnih tela parlamenta. Foto: Tanjug/Tanja Valič Na dnevnom redu prve sednice je potvrđivanje mandata novih poslanika, izbor predsednika, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara i izbor članova radnih tela parlamenta. Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dodao je da će u narednom periodu imati niz sastanaka sa stranim zvaničnicima, poput Federike Mogerini, predsednika Švajcarske, kao i da ga čekaju posete Briselu, Njujorku, Belorusiji...

- Ne možete da idete na to bez novog zamajca koji vam daje legitiman i legalan izbor u Skupštini Srbije - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelka

    3. jun 2016 | 15:31

    Formiranje nove Vlade je prioritet.

  • Marko

    3. jun 2016 | 15:29

    Vučić će to odraditi kako zakon nalaže u to nemam sumnje, a Srbija će brzo dobiti vladu i obezbediće prekopotrebnu stabilnost za razvoj privrede. To je veoma bitno videli smo ako Hrvati muku muče sa političkom nestabilnošću.

  • milos

    3. jun 2016 | 15:25

    Nova Vlada Srbije ce nastaviti razvoj Srbije i raditi na boljem standardu svojih gradjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA