MIĆUNOVIĆ PREKORAČIO OVLAŠĆENJA: Naprednjaci i socijalisti negoduju zbog prekida sednice

Komentarišući predsedavanje Dragoljuba Mićunovića, Marija Obradović je rekla da se nikada nije dogodilo da neko na taj način zloupotrebljava funkciju, za koju je rekla da je počasna i da nije reč o realnoj moći

  • 74

Predsedavajući parlamentom Dragoljub Mićunović prekinuo je konstitutivnu sednicu i njen nastavak najavio za ponedeljak, 6. juna. U skupštini su nakon toga ostali poslanici SNS i SPS i u toku je vanredna sednica koji drži nova potpredsednica naprednjaka Marija Obradović. Ona je tada rekla da je reč o najsramotnijem i najbezobraznijem načinu predsedavanja.

Mićunović prekinuo konstitutivnu sednicu, nastavak u ponedeljak (FOTO) (VIDEO)

Komentarišući predsedavanje Dragoljuba Mićunovića rekla je da se nikada nije dogodilo da neko na taj način zloupotrebljava funkciju, za koju je rekla da je počasna i da nije reč o realnoj moći.

PRVI DAN U PARLAMENTU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Evo šta su tvitovali poslanici

Marija Obradović je navela da je opozicija videla da je istrošila vreme i da mlade snage snage SNS-a neće da ćute. Ukazala je i da su naprednjaci imali i veliku podršku drugih poslaničkih grupa i poručila da nije bilo razloga se prekine diskusija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Marija Obradović kaže i da je u toku dana Mićunović nebrojeno puta prekršio poslovnik. Najavila je da će naprednjaci održati konferenciju za novinare na kojoj će objasniti razloge da se nastavi diskusija.

PRVI SELFI U NARODNOJ SKUPŠTINI: Evo kako poslanici provode prvi radni dan!

Njeno mišljenje deli i lider SPS-a. Ivica Dačić je izjavio da je 24 godina u politici i da nikada konstitutivna sednica nije prekinuta na način kako je to uradio Dragoljub Mićunović (DS), bez konsultacija sa predstavnicima drugih poslaničkih klubova i parlamentarnom većinom.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Predsedavjaći nije predsednik parlamenta i, uz dužno poštovanje njegovih godina i iskustva, očigledno da ta odluka ima i politički pristup - rekao je Dačić na konferenciji za novinare poslaničkog kluba SPS u parlamentu.

Dačić je kazao da je sednica vođena konfuzno i da on, iako se za reč prijavio u 15 sati, nije ni došao na dnevni red.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Predsednica DS S Sanda Rašković Ivić izjavila je da je dobro što je predsedavajući konstitutivnom sednicom parlamenta Dragoljub Mićunović iskoristio svoje pravo i prekinuo sednicu jer, kako je rekla, nije bilo smisla da se sednica odvija na način na koji se odvijala. Rašković Ivić je navela da se nada da će se sednica u ponedeljak nastaviti u drugačijoj atmosferi.

I lider pokreta Dveri Boško Obradović smatra da je prekid sednice bila nepotrebna scena u parlamentu.

GRILOVANO POVRĆE 23 DINARA, SALATA 15 DINARA, SOK 12 DINARA: Verovali ili ne, ovo su cene u SKUPŠTINSKOM RESTORANU!

Poslanik DS i predsedavajuću parlamentu Dragoljub Mićunović izjavio je večeraas da je prekinuo konstitutivnu sednicu jer je smatrao da su brojne polemike i kasni izbor predsednika nedostojni parlamenta.

- Tri puta sam upozorio predstavnike vladajuće većine da tako opsturuišu izbor predsednice parlamenta, jer se beskonačno javljaju za replike. Upozorio sam da nije dobro da biramo predsednicu u ponoć ili iza ponoći, po mraku, nego da je izaberemo normalno danju, kada se to i radi - rekao je Mićunović novinarima u parlamentu.

Mićunović je naveo da je u trenutku kada se odlučio na taj potez bilo 33 prijavljenih i još nekoliko govornika koji imaju pravo na pola sata govora, što znači da bi se u izbor predsednika ušlo iza ponoći.

(Telegraf.rs/izvor: Tanjug, B92, Tanjug, Beta, RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    3. jun 2016 | 23:46

    Mićunović se zaista bezvezno poneo.

  • Hedona

    3. jun 2016 | 23:52

    Pa umorile se demokrate od hrane i sedenje i Parlamentu ovo je čista slika i prilika, njihovog ne rada.

  • lina

    3. jun 2016 | 23:51

    Sramota, njima je u interesu da oduglovace formiranje vlade....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA