Ljajić: Ne razumem negativnu kampanju protiv mene

- Mnogi su bili ministri i kandidati za predsednika, predsednici stranaka, i tako redom. To nikada nije bio problem, ali sada - kada sam se ja kandidovao jeste - kaže Ljajić

  • 23
Rasim Ljajić potpisivanje ugovora u Palati Srbije Foto: Telegrafrstv

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da je godinu dana pre predsedničkih izbora bespredmetno dovoditi u vezi njegovu kandidaturu i eventualno ministarsko mesto.

LJAJIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Nisam tražio mesto ministra spoljnih poslova

Ljajić je za list Danas, komentarušći da li bi kampanja za predsednika mogla da ometa obavljanje funkcije ministra, s obzirom na to da bi uskoro mogao da krene u kampanju i koristi ministarsku funkciju za promociju, Ljajić je odgovorio da to nikada nije bio problem, ali da sada - kada se on kandidovao - jeste.

- Ne razumem uopšte, otkud tako negativna kampanja protiv mene. Mnogi su bili ministri i kandidati za predsednika, predsednici stranaka, i tako redom... - rekao je Ljajić.

LJAJIĆ: O svojoj kandidaturi nisam pričao sa Vučićem

On je još jednom ocenio kao besmislice koje je više puta demantovao konstataciju velikog dela javnosti koji tumači njegovu kandidaturu kao pomoć Aleksandru Vučiću. Ponovio je da ni Vučić nije znao kada je doneo odluku o kandidaturi.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

On je dodao da je sa mandatarom u svakodnevnoj i redovnoj komunikaciji, i da o sastavu buduće vlade pričaju načelno bez navođenja konkretnih rešenja za određene funkcije.

Vučić ODGOVORIO Ljajiću na njegovu najavu da će se kandidovati za PREDSEDNIKA SRBIJE! Evo šta mu je rekao

Dodao je da poziv na razgovore o budućem sastavu vlade još nije dobio, ali da ga očekuje.

Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kritikovala je Rasima Ljajića zbog toga što je najavio kandidaturu za predsedničke izbore, a da prethodno o svojim namerama nije informisao premijera Aleksandra Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    7. jun 2016 | 14:36

    Ovaj covek je jedan od retkih koji se nije izblamirao za sve ove godine koliko je u politici.To sto nije razgovarao sa Vucicem, nije nimalo znacajno ako on zna da moze mnogo da daje u svom poslu, a pokazao je samo kvalitet do sada.

  • Srpskibek

    7. jun 2016 | 13:15

    Posten si covek...i zelim ti sve naj bolje pa kako god odlucis.!!

  • RUSIJA

    7. jun 2016 | 11:07

    Ajde Ljajiću ti i tvoji predsednički izbori, budi tu desi nije ti loše, a predsednik Srbije nikada ne mozeš biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA