POSLE 20 GODINA: Demokrate neće imati predsednika opštine na Vračaru

Trenutni dogovor podrazumeva mogućnost da novi predsednik opštine bude predstavnik pokreta Dosta je bilo, Ivan Kljajić, dok bi skupštinom opštine predsedavao nekadašnji predsednik opštine iz redova DS Branimir Kuzmanović

  • 3

Predsedstavnici liste "Vračar slobodno - Branislav Kuzmanović" i pokreta Dosta je bilo blizu su dogovora o formiranju vlasti na Vračaru, a prema saznanjima medija, sva je prilika da Demokratska stranka, posle dvadeset godina držanja te pozicije, neće voditi Vračar, piše Danas.

Kuzmanović: Koalicija oko DS-a i pokret Dosta je bilo će voditi Vračar

Trenutni dogovor podrazumeva mogućnost da novi predsednik opštine bude predstavnik pokreta Dosta je bilo, Ivan Kljajić, dok bi skupštinom opštine predsedavao nekadašnji predsednik opštine iz redova DS-a, Branimir Kuzmanović.

Prema izvorima tog lista, sedam članova opštinskog veća bile bi demokrate, jedan iz DJB, a o devetom članu se još pregovara.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Vračar zakazana je za 10.jun i upravo je to rok da predsedavnici Demokratske stranke i pokreta Dosta je bilo donesu konačne odluke o raspodeli vlasti.

LDP ne pristaje na ucene DJB: Ne guramo se u vlast po svaku cenu

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pregovori, koji traju nekoliko nedelja, praćeni su uslovljavanjima pokreta Dosta je bilo, koji je, kao uslov za dogovor, postavio zahtev da na funcijama moraju biti "novi i neukaljani" ljudi, te da Branimir Kuzmanović ne može ponovo da bude predsednik opštine, a istovremeno Demoratsku stranku optužio da formira partokratski sustem vlasti uz pomoć SRS, Dveri, DS S, SDS i LDP.

Dogovor o političkoj platformi postignut je 3. juna, i ona, kako je tada saopšteno, "definiše transparentno sprovođenje volje građana i garantuje nastavak sprovođenja uspešne politike koju je sprovodio tim opštine Vračar predvođen DS".

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cuburac

    7. jun 2016 | 12:03

    Dosta je bilo? -_- Vratite nam DS sve im je oprosteno -_-

  • Dobi

    7. jun 2016 | 14:38

    I ne treba opstina Vracar a i sve druge ,da imaju bilo kakva posla sa bajnim demokratama, koji su upropastili sve cega su se dotakli na svom putu anarhije i bezvlasca.

  • Malisa

    7. jun 2016 | 19:44

    Napredbjaci na celu sa Vesicem planiraju da preuzmu Vracar, imaju scenario da se uvedu privremene mere pa da vladaju do novih izbora...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA