≫ 

ZAVRŠENE KONSULTACIJE O NOVOJ VLADI: Vučić čuo mnogo predloga i dalje je sve otvoreno (FOTO) (VIDEO)

Sa predstavnicima izabranih izbornih lista premijer će razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade

19.31 - Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da su razgovori o vladi bili dobri, otvoreni, da je govorio sa ljudima drugačijih političkih viđenja i orijentacija i mogao da čuje različite ideje i predloge, od kojih će neke prihvatiti.

Vučić je novinarima u parlamentu, po završetku današnjeg kruga konsultacija o vladi, rekao da su razgovori sa SPS i JS bili dobri i otvoreni, da im se ciljevi u velikoj meri podudaraju i da je dogovoren nastavak razgovora u narednom periodu.

19.15 - Boško Obradović je naveo da Dveri pozdravljaju novu praksu koju sprovodi mandatar i navijaju da se ovakva praksa nastavi.

- Dveri su se odazvale na konsultacije zbog brige za državu. Predali smo 10 tačaka za budućnost Srbije, koje će biti okosnica onoga što će Dveri ubuduće sprovoditi. Među nama i SNS-om su ozbiljne političke razlike i shvatili smo da ne možemo da budemo partneri - rekao je Boško Obradović.

18.30 - Na konsultacije sa Aleksandrom Vučićem došao je i Boško Obradović iz pokreta Dveri. 

18.10 - Aleksandar Vučić završio je u 18 sati konsultacije o vladi sa liderima LDP i LSV Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom. Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da će ta stranka biti najefikasnija podrška svakome ko hoće da ojača evropsku politiku u zemlji, ali da zbog toga ne mora da bude u vladi.

Upitan postoji li stolica u vladi za njega, Jovanović je rekao da njegova uloga u ovom trenutku drugačija, a to je da radi na konsolidovanju opozicije i jačanju stranke koja bi već na narednim izborima mogla da bude solidna konkurencija naprednjacima.

Prema rečima Nenada Čanka, lidera LSV, konsultacije će biti nastavljene za sedam do 10 dana. 

Čanak je izjavio da LSV neće ulaziti u vladu, da je došao da čuje šta mandatar Aleksandar Vučić ima da kaže o budućnosti zemlje.

- Dobili smo jednu optimističku sliku privrednog razvoja i ako se upola ostvari bilo bi dobro - rekao je Čanak.

17.00 - Kandidat za premijera Srbije Aleksandar Vučić počeo je u 17 sati konsultacije sa liderima LDP i LSV Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na konsultacije je bila pozvana i DSS, ali je iz te stranke saopšteno da se neće odazvati na taj poziv, jer ne žele da budu deo vladajuće koalicije koja je, navode, unazadila Srbiju u prethodne četiri godine.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

16.20 - Konsultacije kandidata za predsednika vlade Aleksandra Vučića sa predstavnicima pokreta Dosta je bilo završene su danas oko 16.15, nakon samo 15 minuta razgovora.

Lider tog pokreta Saša Radulović se nakon konsultacija ponovo obračunavao sa medijima, jer ni ovog puta nije želeo da odgovara na pitanja novinara Pinka i Studio B, nazivajući ih delom propagandnog tima Vučića.

Prisutnim novinarima Radulović je rekao da je Vučić na tom sastanku ispričao kako Srbija napreduje, kako mu je teško da sastavi vladu, a govorio je i o vladavini prava.

Na sastanku sa Vučićem su, osim lidera pokreta Saše Radulovića, bili i funkcioneri Dušan Pavlović, Aleksandar Stevanović i Jasmina Nikolić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

15.00 - Kandidat za predsednika vlade i lider napredanjaka Aleksandar Vučić počeo je konsultacije o vladi sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem.

Vučić i Šešelj sami razgovaraju u sali u Domu Narodne skupštine.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

To je, kako je ranije rekao lider radikala, njihov prvi susret posle osam godina.

"KAO DA SE VIDIMO PRVI PUT": Ovako je izgledao SUSRET ŠEŠELJA I VUČIĆA nakon 8 godina! (FOTO) (VIDEO)

Šešelj je uoči sastanka izjavio da kod lidera naprednjaka ne ide sa unapred pripremljenim uslovima, zahtevima i željama.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Nakon razgovora koji je trajao 50 minuta, Vojislav Šešelj se obratio okupljenim novinarima.

- Ne, neću biti u Vladi. Ja sam odmah na početku razgovora rekao da smo spremni na saradnju i koalicioni sporazum samo ako on i njegova Vlada napuste politiku Evropske Unije i preorijentišu se na integracije sa Rusijom - rekao je lider radikala, rekavši da mu je, nakon toliko godina, izgledalo kad da se njih dvojica vide prvi put.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

14.00 - Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, počeo je danas u 14 sati u Skupštini Srbije konsultacije o novoj vladi razgovorom sa predstavnicima koalicije SPS-JS.

VUČIĆ PREGOVARA SA STRANKAMA O NOVOJ VLADI: Evo s kim će se sve videti

Na sastanak sa Vučićem i njegovim saradnikom Ivicom Kojićem došao je lider SPS-a Ivica Dačić i njegov koalicioni partner, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Oni su rekli da nisu došli na sastanak kako bi tražili neke funkcije od premijera Vučića.

DO 16. JUNA SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU: Evo ko je sve pozvan na razgovore sa VUČIĆEM

Sa predstavnicima izabranih izbornih lista premijer će razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je nakon sastanka da je u najboljem interesu Srbije da se nastavi saradnja SPS i SNS, a da je na današnjem sastanku razgovarano o okvirima programa nove vlade, a ne o kadrovima i resorima. Dačić je novinarima posle konsultacija rekao da je Vučiću preneo da ima tri želje.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

-  Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji i ukoliko premijer misli da saradnja treba da bude nastavljena i razgovori će biti nastavljeni. Našalio sam se sa premijerom, pošto je uvek namrgođen, da je danas praznik kad se u ponoć zamišljaju tri želje. Moje tri želje su da Srbija 2020. uđe u EU, druga u vezi sa porodicom, a treća da se nastavi saradnja koalicije SPS-JS i SNS - rekao je Dačić, istakavši da se na to premijer samo nasmejao.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

PALA ODLUKA: DSS ne ide na konsultacije kod Vučića

DS i DSS danas su danas saopštili da neće učestvovati u konsultacijama sa manadatarom Vučićem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ena

    7. jun 2016 | 18:26

    Seselj nikad nije spreman na kompromis, cak ni kada je u pitanju mir i stabilnost naroda i drzave.

  • Dule

    7. jun 2016 | 15:29

    Ovi svi mogu samo da se nadaju da će biti u vladi, jer da bi neko bio u vladi mora dobro da radi i da se mnogo žrtvuje za narod.

  • Zorana

    7. jun 2016 | 15:27

    Nadamo se da Seselj nece praviti probleme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA