≫ 

ZAVRŠENE KONSULTACIJE SA MANJINAMA: Vučić ne sumnja u koaliciju SNS sa SVM, nastavak razgovora sledeće nedelje

Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan započetim razgovorima o budućoj vladi, pre o njenom radu, nego o sastavu

18.30 - Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakve sumnje da će SNS sa SVM da napravi koalicije na svim nivoima - lokalnom, pokrajinskom i republičkom. Nakon današnje serije konsultacija sa manjinskim listama u parlamentu rekao je da će sledeće nedelje nastaviti konsultacije, a da će razgovore o novoj vladi pre toga obaviti i unutar SNS i sa koalicionim partnerima te stranke.

Kako je rekao, daće sve od sebe da nova vlada bude brzo formirana.

Upitan na šta je mislio kada je juče rekao da ima jednu nedoumicu više, Vučić je odgovorio da su neki ljudi ostavili dobar utisak na njega.

PALA ODLUKA: DSS ne ide na konsultacije kod Vučića

Govoreći o današnjim sastancima, rekao da je imao dobre razgovore sa predstavnicima Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, ne lake, ozbiljne i teške sa SDA Sandžaka, dobre razgovore sa Zelenom strankom.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Verujem da mnogo toga možemo da naučimo i da napravimo. Nastavićemo konsultacije, razgovarali smo o regionalnoj stabilnosti, stabilnosti unutar zemlje. Verujem da ćemo uspeti to da sačuvamo i da ćemo imati podršku najvećeg broja političkih činilaca za pametnu, mudru i ozblijnu politiku koja od Srbije treba da napravi pristojnu i dobru državu za sve njene građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost- rekao je Vučić.

18.27 - Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Partijom za demokratsko delovanje (PDD), čime se završava prvi krug konsultacija o novoj vladi. Sa Vučićem razgovara predsednik PDD Riza Halimi sa saradnicima.

18.06 - Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin,, nakon konsultacija sa kandidatom za predsednika Vlade Aleksandrom Vučićem, izjavio je danas da ta stranka neće biti deo vlasti, niti deo opozicije, te da će kao legitiman predstavnik Bošnjaka podržati sve što je dobro za njih i da će se izboriti da oni imaju sva prava koja im pripadaju Ustavom i zakonom.

Radićemo na očuvanju, zaštiti i unapređenju prava Bošnjaka, a jedan od glavnih ciljeva je da sa pripadnicima većinskog naroda radimo na vraćanju međunacionalnog poverenja i poverenja Bošnjaka u državne organe  - rekao je Ugljanin novinarima u parlamentu.

Sa druge strane, Halimi je izjavio da će predstavnik Albanaca "po svemu sudeći" biti deo parlamentarne većine, što, kako je istakao, ranije nije bio slučaj, iako su oni i do sada bili zaintereosvani da budu njen deo.

- To bi doprinelo rešavanju problema-  rekao je Halimi i dodao da se nada da će zajedno sa vladom raditi na rešavanju problema albanske manjine u Srbiji.

Vučić: Radulović nije ni došao da razgovara, brzo je izleteo

On je naveo i da je mandatara upoznao sa problemima koje Bošnjaci imaju u Srbiji, i rekao da je Vučić pokazao razumevanje za njih.

- Zbog nekih stvari koje se dešavaju u Sandžaku bez njegovog znanja bio je ljut i dogovorili smo se da se češće viđamo - kaže Ugljanin.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

17.45 - Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Zelene stranke, koja u parlamentu ima jednog poslanika - Gorana Čabradija.

17.06 - Nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je nakon sastanka za mandatarom za sastav vlade Aleksandrom Vučićem da su mnogo veće šanse da oni budu deo parlamentarne većine, a da će se o modalitetima učešća u vladi razgovarati narednih dana.

- Opredeljeni smo da budemo deo parlamentarne većine ako postignemo saglasnost oko političke platforme - rekao je Zukorlić i dodao da je BDZ Sandžaka zainteresovana za učešće u vladi na nivou drzavnih sekretara, a da on lično nije zainteresovan za bilo kakvu funkciju:

- Nismo kruti da insistiramo na pojedinim ministarstvima, ali dajemo prednost onima kroz koje možemo da doprinesemo razvoju Sandžaka i građana kojima smo se obraćali i dobili podršku.

ZAVRŠENE KONSULTACIJE O NOVOJ VLADI: Vučić čuo mnogo predloga i dalje je sve otvoreno (FOTO) (VIDEO)

17.00 - U nastavku konsultacija sa listama koje su ušle u parlament, Vučić se sastao i sa predstavnicima liste "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin". Kandidat za predsednika Vlade razgovara je sa Ugljaninom i njegovim saradnicima.

16.15 - Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u nastavku konsultacija o vladi sa nosiocem liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamerom Zukorlićem i njegovim saradnicima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

15.00 - Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o novoj vladi sastankom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

VUČIĆ POSLE KONSULTACIJA: Zadovoljan sam razgovorima i kvalitetnim idejama, sve je i dalje otvoreno (VIDEO)

Vučić u Skupštini Srbije razgovara sa liderom SVM Ištvanom Pastorom, poslanicima Balintom Pastorom i Elvirom Kovač.

VUČIĆ O SLUČAJU SAVAMALA: Iza rušenja stoje najviši organi gradske vlasti!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

U današnjem nastavku konsultacija razgovara sa predstavnicima manjinskih stranaka, pa će posle SVM imati sastanak i sa predstavnicima liste Muamer Zukorlić - Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, SDA Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin, Zelena stranka i Partija za demokratsko delovanje.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

"KAO DA SE VIDIMO PRVI PUT": Ovako je izgledao SUSRET ŠEŠELJA I VUČIĆA nakon 8 godina! (FOTO) (VIDEO)

Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan započetim razgovorima o budućnoj vladi, pre o njenom radu, nego o sastavu.

Vučić je juče započeo, a danas nastavio konsultacije o budućnoj vladi, a novinarima u parlamentu je rekao da je uveren da ćemo imati racionalnu i normalnu atmosferu u političkom životu, ali da mnogi ne mogu da nauče da žive u promenama.

- Neki ne mogu da prihvate rezultate koje dobijamo i koji ukazuju na napredak Srbije jer moraju da potru 20 godina svog društveno-političkog delovanja - rekao je Vučić, dodajući da je uveren da će u nastavku razgovora još mnogo toga čuti i da ćemo koliko toliko imati normalnu atmosferu u političkom životu.

Lider SVM Ištvan Pastor izjavio je danas da SVM želi da participira u izvršnoj vlasti na isti način kao u prethodne dve godine.

Posle razgovora sa kandidatom za predsednika Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, Pastor je rekao da je Vučić izložio osnove programa buduće vlade, da su one prihvatljive za SVM, te dodao da su oni Vučiću predali nacrt koalicionog sporazuma koji bi dve stranke potpisale.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Na sam tekst tog sporazuma nismo se osvrtali, jer nije bilo vremena. O tome ćemo razgovarati u drugom krugu konsultacija - rekao je Pastor novinarima u Skupštini Srbije i dodao da je razgovor bio sadržajan i prijateljski.

Dodao je i da su se u razgovoru dotakli pitanja pokrajinske vlade, ali da o tome ništa konrketnije ne može da kaže, jer za sada ne postoji odluka o tome ko će činiti buduću pokrajinsku vladu i da to ostaje da se vidi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    8. jun 2016 | 16:20

    Mađari će biti verovatno najkorektniji u pregovorima.

  • lela

    8. jun 2016 | 16:20

    Vazno je dobro odabrati svoje saradnike koji ce biti voljni i kadri za naporan i predan rad!

  • Mica

    8. jun 2016 | 16:20

    SVM ce biti kvalitetan partner.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA