OPROŠTAJNI SUSRET AMBASADORA ŠVEDSKE SA VUČIĆEM: Krister Asp veruje u budućnost Srbije (FOTO)

Premijer Vučić je rekao da mu je bilo zadovoljstvo da, kroz saradnju sa ambasadorom Aspom, radi na jačanju odnosa Srbije i Švedske

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Švedske Kristera Aspa, koji je istakao da je za šest godina njegovog službovanja Srbija postala mnogo drugačija zemlja u veoma pozitivnom smislu, kao i da veruje u budućnost Srbije imajući u vidu odlične ekonomske rezultate sprovedenih reformi i drugih vladinih mera.

Premijer Vučić je rekao da mu je bilo zadovoljstvo da, kroz saradnju sa ambasadorom Aspom, radi na jačanju odnosa Srbije i Švedske.

Srpski premijer je istakao da njegova prošlogodišnja poseta Švedskoj, kao i predstojeća poseta švedskog premijera Stefana Levena Srbiji, pokazuju koliko je veliki napredak ostvaren u saradnji dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijer je naglasio da Srbija ceni podršku Švedske, koja se ogleda u velikoj bilateralnoj pomoći koju je uputila, između ostalog, za unapređenje vladavine prava, reformu javne uprave i zaštitu životne sredine u Srbiji.

Švedski diplomata je podsetio da mu je Vlada Švedske tri puta produžavala mandat i da je za šest godina njegovog službovanja Srbija postala mnogo drugačija zemlja u veoma pozitivnom smislu.

On je rekao da veruje u budućnost Srbije imajući u vidu odlične ekonomske rezultate sprovedenih reformi i drugih vladinih mera.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Švedski ambasador posebno je istakao posvećenost premijera Vučića održanju regionalne stabilnosti kao ključne za napredak Zapadnog Balkana.

Ambasador Asp je rekao da će njegova zemlja nastaviti da podržava evorpski put Srbije, kako kroz materijalnu pomoć tako i kroz stručne savete, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA