Šešelj: DS najbolje zna da Đinđić ne zaslužuje spomenik

Vojislav Šešelj kaže da Đinđić nije dobio spomenik do sad jer su iz DS-a znali da ga ne zaslužuje

  • 88

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da Zoran Ðinđić ne zaslužuje da dobije spomenik u Beogradu, te da ni rukovodstvo DS nije htelo da mu diže spomenik, jer je, tvrdi, znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umešan ubijeni premijer.

PO HITNOM POSTUPKU: Skupština grada Beograda o podizanju spomenika Đinđiću

Šešelj traži da se umesto toga istraži puna istina o njegovom ubistvu.

- Pozivamo režim da se tome posveti, vidimo da neki od onih koji su učestvovali u likvidaciji Ðinđića čak pretenduju da uđu u vladu. Treba Čedomir Jovanović prvo da bude saslušan oko svih okolnosti koje se odnose na njega, i za ono što imamo dokaze da je naložio rušenje kuće u Šilerovoj kako bi se skrili svi trgovi oko toga ko je tamo dolazio - rekao je Šešelj.

On je na konferenciji za novinare u sedištu stranke kazao da ono što treba uraditi za Ðinđića bez obzira, kako je dodao - šta je bio i kakav je bio, jeste - razjasniti njegovo ubistvo, a ne pevati mu žalopojke.

Šešelj smatra da postoji strana, ali i politička pozadina ubistva.

- Aktuelni režim kao da se inati sa DS, koja nikad nije ni htela da podigne spomenik Ðinđiću. Rukovodstvo DS je najbolje znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umešan Ðinđić - rekao je Šešelj.

Evo gde će biti podignut spomenik Zoranu Đinđiću

On je dodao da se zbog toga ni Boris Tadić nije usuđivao da krene sa inicijativom za podizanje spomenika.

Šešelj je primetio da ima puno zaslužnih Srba, naučnika, književnika, ljudi iz drugih profesija koje zaslužuju spomenik, a nije im podignut.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Op tvrc

    9. jun 2016 | 15:29

    Kad se sve izvaže i podvuče crta Šešelj je većim delom bio u pravu sve sto je govorio, pisao,upozoravao na ukupna desavanja godinama unazad i unapred. Kako god, svidelo nam se ili ne ali je tako.

  • :)

    9. jun 2016 | 18:55

    heheh Djindjicev nokat je vredniji nego ijednog politicara u SRB.a ovaj miš nije merodavan da pominje ime ovog velikog coveka

  • Milan

    9. jun 2016 | 22:00

    Svaka cast Zoranu al stvarno sta je on uradio za Srbiju.mozda zbog izdaje i izjave bombardujte Srbiju popustice.a svo vreme bombardovanja bio u Nemackoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA