≫ 

Ditman u Paraćinu: Nemačke kompanije investirale 1,8 milijardi evra u Srbiju

Nemački ambasador Ditman je posetio Paraćin kako bi se upoznao sa zajedničkim projektima JKP "Paraćin" i Kfw banke, koji se realizuju kreditnom linijom preko Intesa banke

  • 17

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je večeras u Paraćinu da je nemačko-srpska saradnja veoma intenzivna i podsetio da sredstva koja je Nemačka uložila za razvoj Srbije od 2000. godine iznose 1,7 milijardi evra.

NEMCI ŽELE DA ZAPOŠLJAVAJU SRBE! Vučić i Ditman organizuju konferenciju za nova radna mesta

-Pored toga, kompanije iz Nemačke su veoma aktivne u Srbiji, investirale su preko 1,8 milijardi evra i otvorile 31.000 radnih mesta - rekao je Ditman Tanjugu.

Ditman je posetio Paraćin kako bi se upoznao sa zajedničkim projektima JKP "Paraćin" i Kfw banke, koji se realizuju kreditnom linijom preko Intesa banke.

Zahvaljujući tim sredstvima, JKP "Paraćin" je od 2010. godine kupilo dva kamiona smećara, jedan kamion cisternu za vodu, traktor, radnu mašinu - kombinerku i buldožer, koje je Ditman danas sa predsednikom Opštine Sašom Paunovićem video na parkiralištu JKP "Paraćin". 

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas posetio Paraćin i sastao se sa predsednikom opštine i što smo razgovarli o raznoj saradnji koju imamo u okviru nemačke Kfw banke - rekao je Ditman na završetku posete.

MALI I DITMAN: Nemačke kompanije su zainteresovane za investicione projekte u Beogradu

- Pre svega smo razgovarali o projektima koje ovde finasira Kfw u saradnji sa Bankom Intesom, a oni se odnose na kreditiranje važne infrastrukture. Ukupno smo za to u Paraćinu dali 1,5 miliona evra - rekao je nemački ambasador.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Paunović je ocenio da je poseta Ditmana bila prilika da se razgovara o projektima koji se odnose na Paraćin, a projekti su u više oblasti i institucija koje finansira Nemačka.

Jedan od tih projekata su i nove mašine u okviru JKP "Paraćin", dodao je Paunović i napomenuo da je Paraćin u prošlosti gradio i vodovodne sisteme po mesnim zajednicama, sredstvima nemačke razvojne KFW  banke.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Razgovarali smo i o projektima koje finasira i Evropska unija, a koji su bili, takođe, tema interesovanja našeg gosta - rekao je Paunović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kure

    15. jun 2016 | 23:56

    Aj da se nelažemo,Nemci nas opet satiru.Oteli su nam veledrogerije,otimaju nam apoteke,otimaju i uništavaju fabrike lekova.Iz nekog nepoznatog razloga ni fabrike džemova u zemlji voća ne mogu da rade.Ništa u Srbiji više ne raste sem onog falusa od 160m u Savamali.

  • Kiki

    15. jun 2016 | 22:13

    A koliko su investirali razbraca rusi a da setio sam se poklonili su maketu Malo li je bas bratski

  • pn

    15. jun 2016 | 23:02

    Paracin propada u svakom smislu. Urusena je privreda, industrija, narod se iseljava uglavnom u Svedsku, gase se neka odeljenja u srednjim skolama... Kakva Nemacka, kakva crna pomoc za dva kamiona polovna najverovatnije Ej bre gde su nova radna mesta u industriji jer je Paracin bio industrijski gradic a sada se samo kockice proizvode i sade po gradu umesto fabrika i parkova. Nema ovde zivota a ko ne veruje neka dodje ovde da zivi ako ima ustedjevine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA