Vučić i Grabar Kitarović: SLEDE BOLJI DANI ZA DVE ZEMLJE

Danas su Dalju predsednica Hrvatske bila je u prilici da čuje šta odgovara a šta se ne dopada Srbima u Hrvatskoj, a Vučić je za to imao priliku u Donjem Tavankutu, i iako je to bio otvoren razgovor, mada ne i lak, "pala" su već i neka obećanja, a u vezi s konkretnim problemima koje meštani tih naselja imaju

  • 57

Premijer Aleksandar Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović danas u potpisali Deklaraciju unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, a oboje su se složili da je to izutetno bitno za dve zemlje i dva naroda, te da pokazuje iskrenu želju dve strane da unaprede međusobne odnose.

Vučić i Grabar Kitarović u Donjem Tavankutu

Susret je, kako je naveo Vučić, planiran nekoliko meseci jer je želja bila da razgovori budu sadržajni, a ne kao ranije bez rezultata, te da nakon toga uslede koraci koji će doneti bolju budućnost.

- Imali smo dobre, sadržajne i konstruktivne i ne lake razgovore o svim tema i problemima s kojima se suočavaju Srbi u Hrvaskoj i Hrvati u Srbiji. Kroz deklaraciju smo pokazali da želimo da se naši odnosi unapređuju i to nije pitanje samo ovih šest tačaka koje su u deklaraciji - naveo je Vučić dodajući da ima mnogo toga konkretnog što treba postići.

Danas su Dalju predsednica Hrvatske bila je u prilici da čuje šta odgovara a šta se ne dopada Srbima u Hrvatskoj, a Vučić je za to imao priliku u Donjem Tavankutu, i iako je to bio otvoren razgovor, mada ne i lak, "pala" su već i neka obećanja, a u vezi s konkretnim problemima koje meštani tih naselja imaju.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Garab Kitarović je rekla da susret nije proizašao zato što je to neko od njih tražio, već "zato što smo mi tako odlučili".

- Kroz deklaraciju se bavezujemo i da lično učinimo sve što je u našoj moći kako bismo krenuli ka konkretnom rešavanju otvorenih pitanja i kako bismo se okrenuli ka budućnosti odnosa - rekla je Grabar Kitarović.

Razgovori nisu bili slatki, poručio je Vučić.

- Ali nama nije bilo važno kako ćemo da izgledamo pred svojim biračima, naprotiv bavili smo se suštinskim stvarima - rekao je Vučić i obećao da će se za mesec dana primetiti rezultati i biće vidljivi pomaci u kvalitetu života hrvatske zajednice u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr.ψ. ξφΞ

    21. jun 2016 | 14:54

    SNEZANA, ODGOVORI TVOM ANTIŠI NA TRI PITANJA KOJA TI JE POSTAVIO U VEZI TESLINIH EXPERIMENATA I BICES ODLIKOVANA I UVAZENA, VODICETE OPET LJUBAV KAO NEKAD !!! Ucini to, kako radi sebe tako i radi nas Srba, ne brukaj naciju, pokazi našu srpsku stranu jakog UMA a ne PLUVANJE i VREDJANJE !!! IDEMO, SNEKI, SNEKI, SNEKI...:-)))

  • Јован Дучић

    20. jun 2016 | 21:20

    Са хрватима никад нисмо били у добрим односима ако грешим исправите ме !!!Увек су нам зло и само зло доносили , Војвода Мишић је још пре стварања Краљевине рекао Краљу да ће направити велику грешку ако са хрватима направи било какав пакт , Наравно је увек боље живети у добрим односима али мислим да неће дуго трајати било какво пријатељство са њима

  • goga

    20. jun 2016 | 21:27

    Kako je lepo videti ovakvu sliku, eh gde nam je bila pamet 90 tih i Srbima i Hrvatima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA