Ako SNS i DS naprave vladu, želim im srećan put bez povratka

- Čekam da Demokratska stranka da kadrovsko rešenje za premijera, pa da razgovaramo o politici, raspodeli resora i odgovornosti. Ne znam zašto bismo bili deo vlade naprednjaka i demokrata - poručuje lider SPS-a

  • 1
Proslava-SPS, Ivica Dačić, Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade.

Odgovarajući na pitanje da li u toj koaliciji naprednjaka i demokrata ima mesta za SPS, Dačić je rekao: "Srećan put bez povratka".

Lider socijalista je naglasio da samo traži da se krivica ne prebacuje na njega, zbog vremena koje se gubi za formiranja vlade.

- Taj proces diktiraju SNS i DS, a koalicija SPS-PUPS-JS će se odazvati na svaki poziv za formiranja vlade - rekao je Dačić.

Lider socijalista je još jednom naglasio da koalicija na čijem je čelu ostaje pri ranije postignutom načelnom dogovoru sa DS o formiranju većine.

- Ja dogovor sa DS-om imam i kod mene se ništa nije promenilo. Lepo smo sarađivali prethodnih godina, što je dobar osnov da tu saradnju nastavimo. Čekam da oni daju kadrovsko rešenje za premijera, pa da razgovaramo o politici, raspodeli resora i odgovornosti - kaže Dačić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA