PRIHVAĆENE OSTAVKE: Vučić i Ljajić i zvanično više nisu poslanici

Na prvoj sednici tog skupštinskog radnog tela prihvaćene su i ostavke Ljiljane Ðurović, izabrane na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", Svetlane Kozić iz DJB i Biljane Rubaković sa liste Dveri-DSS

  • 0

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja prihvatio je danas ostavke na poslaničku funkciju lidera SNS Aleksandra Vučića i lidera SDPS Rasima Ljajića.

Ljajić dao ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Srbije

Na prvoj sednici tog skupštinskog radnog tela prihvaćene su i ostavke Ljiljane Ðurović, izabrane na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", Svetlane Kozić iz DJB i Biljane Rubaković sa liste Dveri-DSS.

Odbor nije prihvatio predlog poslanika SRS Nemanje Šarovića da u dnevni red današnje sednice bude uvršten predlog odluke o smeni predsednika Odbora Aleksandra Martinovića.

Vučić ODGOVORIO Ljajiću na njegovu najavu da će se kandidovati za PREDSEDNIKA SRBIJE! Evo šta mu je rekao

Šarović je taj predlog obrazložio time da se Martinović juče, kada je rekao da je lider SRS Vojislav Šešelj bio saradnik službe bezbednosti, poslužio falsifikatom, čime je zloupotrebio funkciju, zbog čega je nedostojan da bude predsednik jednog od najvažnijih odbora.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Poslanica DJB Branka Stamenković zatražila je da Odbor što hitnije donese odluku o konačnom rasporedu sedenja poslanika u skupštinskoj sali, jer aktuelni, prema njenim rečima, ne odgovara raspodeli rezultata na izborima.

Poslanici DJB traže da sede u prva četiri reda, jer se tu, pored ostalih, može pristupiti invalidskim kolicima, a Martinović je rekao da se slaže da Odbor na nekoj od narednih sednica donese odluku o definitivnom rasporedu sedenja u sali.

Maja Gojković ponovo izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

Odbor je prihvatio i zahtev predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da joj se odobri ostvarivanje prava na mesečnu naknadu za zakup stana u visini od 35.000 dinara počev od 3. juna, a Martinović je podsetio da je Gojković to pravo koristila i u prethodnom sazivu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Doneto je i rešenje o prestanku rada šefa kabineta predsednika Skupštine Srbije u prethodnom mandatu Dragana Blešića, a predsedniku Odbora je dato ovlašćenje za donošenje nespornih rešenja o ostvarivanju statusno-materijalnih prava narodnih poslanika i funkcionera koje bira ili imenuje republički parlament.

Martinović je saopštio da je zaključno sa jučerašnjim danom podneto 139 zahteva za ostvarivanje prava na stalni rad i 68 zahteva poslanika iz prošlog saziva koji se odnose na naknadu plate po prestanku funkcije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA