U petak konstituisanje gradske skupštine u Smederevu

Iako se još od okončanja izbora spekulisalo da li će SNS na čelu sa Jasnom Avramović (aktuelnom i budućom gradonačelnicom) zarad dobre saradnje u prethodnom mandatu, pozvati SPS u koaliciju, sada je izvesno – koalicije neće biti

  • 0

Posle više od dva meseca od izbora Smederevo dobija novu vlast: konstitutivna sednica Skupštine Grada Smedereva zakazana je za 24. jun. U Smederevu se dan posle izbora znalo ko će biti gradonačelnik, ali i ko će odlučiti kako će izgledati nova vlast.

Koalicija oko SNS do nogu je potukla konkurenciju i osvojila dvotrećinsku većinu. Lokalni parlament broji 70 odbornika, a čak 44 mandata pripala su naprednjacima.

Iako se još od okončanja izbora spekulisalo da li će SNS na čelu sa Jasnom Avramović (aktuelnom i budućom gradonačelnicom) zarad dobre saradnje u prethodnom mandatu, pozvati SPS u koaliciju, sada je izvesno – koalicije neće biti.

-Mi možemo sami da formiramo vlast. Od 70 odbornika, SNS je osvojio 44 mandata, ili 24.000 glasova. Toliki broj glasova je čast, ali i odgovornost, koju sam, ponavljam, spremna da preuzmem. Sada je već sigurno da nećemo potpisati ni sa kim koalicioni dogovor. Ne bežimo od toga da oni koji su sposobni dobiju mesto ili u javnom preduzeću ili u lokalnoj samoupravi, ali spremna sam da preuzmem kompletnu odgovornost za rad u ovom mandatu - izjavila je dr Jasna Avramović.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na drugoj strani , smederevskim socijalistima ne odgovara ovakav predlog. To je za njih, kako saznajemo iz izvora ove stranke „nepristojna ponuda“.

Na pitanje kako komentariše to što takvu ponudu, bez potpisivanja koalicionog sporazuma, dojučerašnji partneri vide kao rušenje integriteta stranke, gradonačelnica kaže:

"Oni ne moraju da prihvate ni jednu funkciju koju smo im ponudili. Jednostavno, ne moraju da budu deo vlasti. Šta oni smatraju, to je njihova stvar, 44 odbornika naspram osam ili devet je dovoljni pokazatelj koga je narod izabrao. Ja smatram da Smederevo sa ovakvim napretkom, podrškom države, premijera i dolaskom ovakvih investitora zaslužuje da svi ozbiljno radimo, a ne da političarimo".

Na dnevnom redu prvog zasedanja su protokolarne tačke. Biće izabrano predsedništvo Skupštine, gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i članova Gradskog veća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA