OBELEŽEN PAPIN DAN U BEOGRADU: Odnosi Svete stolice i Srbije su odlični, biće još bolji

Apostolski nuncije se zahvalio građanima i narodu Srbije, jer, kako je istakao, došao je u februaru, a naša zemlja ga je zaista srdačno prihvatila i primila

  • 20

Prijem povodom Papinog dana, kojim se obeležava treća godišnjica od kako je izabran papa Franja i 50. godišnjica od ponovne uspostave Nuncijature u Beogradu održan je večeras, a apostolski nuncije u Srbiji Lučano Surijani rekao je da mu je cilj da uspostavi iskrene, otvorene, srdačne odnose sa srpskim narodom.

MOĆ SVETE STOLICE: Vatikan svim silama brani srpske svetinje na Kosovu i Metohiji

- I ako se po jutru dan poznaje, već moram da kažem da smo na putu da zaista održimo te odnose i da uspostavimo još bolje između Svete stolice i naroda koji je ovde - rekao je Surijani Tanjugu.

PAPA UPOZORAVA: Nacionalizam će pocepati EU kao što je i Jugoslaviju

Apostolski nuncije se zahvalio građanima i narodu Srbije, jer, kako je istakao, došao je u februaru, a naša zemlja ga je zaista srdačno prihvatila i primila.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- U tom duhu pozdravljam srpski narod, od koga sam tako dobro primljen i onima koji možda ne znaju da postoji nuncije, da kažem da on postoji i da ih srdačno pozdravlja-  rekao je Surijani.

TOMISLAV NIKOLIĆ OČI U OČI SA PAPOM! Predsednik Srbije poglavaru RIMOKATOLIČKE CRKVE uručio DUŠANOV ZAKONIK!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Napomenuo je da je njegova dužnost da uspostavlja odnose, na prvom mestu sa državom i političkim vlastima, ali i da je njegova ambasada ovde poseban način prisutna, zato što ne samo da uspostavljaju odnose sa vladom, nego i takođe sa lokalnim verskim zajednicama, a na prvom mestu sa pravoslavnom crkvom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    29. jun 2016 | 23:11

    Spasi Gospode od ove jeresi

  • Љиљана

    30. jun 2016 | 00:05

    Поштовање да, заједничка служба (екуменистична) НЕ!

  • Gagarin

    30. jun 2016 | 00:01

    Što dalje od nas....jujuju....bolje da nas okupiraju japanci i naćeraju da pjevamo haiku poeziju nego da nam vi bjesedite o bratstvu i jedinstvu......odo ja raniti kera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA