AKO OTVORIMO LINIJU BEOGRAD-PRIŠTINA, POSTAJEMO REGIONALNI CENTAR: Pročitajte detalje razgovora Vučića i Rame (FOTO) (VIDEO)

- Radićemo na tome da odnosi Srbije i Albanije budu što bolji, u cilju očuvanja regionalne stabilnosti, ali i zbog ekonomskih interesa naših građana - zaključio je premijer Vučić

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, boraveći u jednodnevnoj poseti Parizu, sastao se sa predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Premijer vučić je istakao da je na sastanku dogovoren susret političke i ekonomske elite dveju zemalja, a tokom sastanka je naglašen i značaj izgradnje autoputa Niš-Priština, jačanje avio linije Beograd-Tirana, kao i veće učešće srpskih građevinskih kompanija u izgradnji infrastrukturnih projekata na albanskoj obali.

Predsednik Vlade Srbije naglasio je da će o otvaranju avio linije Beograd-Priština uskoro ponovo razgovarati sa zvaničnicima EU u Briselu, jer, po statističkim podacima, veliki broj putnika na prvim letovima Beograd-Njujork upravo dolazi sa Kosova i Metohije i Albanije. Otvaranje nove avio linije sa Prištinom bi taj broj umnogome povećalo. On je naglasio da će taj način Beograd postati regionalni centar.

- Radićemo na tome da odnosi Srbije i Albanije budu što bolji, u cilju očuvanja regionalne stabilnosti, ali i zbog ekonomskih interesa naših građana - zaključio je premijer Vučić i istakao da Srbija ima suficit u trgovinskoj saradnji sa zemljama regiona i da to mora biti osnov za jačanje, kako političkih, tako i ekonomskih odnosa.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. jul 2016 | 17:14

    Duboko sam ubedjen da cemo u skorijoj buducnosti ziveti mnogo bolje na Balkanu i to prvenstveno zahvaljujuci politici koju vodi Aleksandar Vucic pre svega da imamo dobre odnose sa svima kako u regionu tako i sire..

  • Gaga

    4. jul 2016 | 17:55

    Mi želimo mir, dobre odnose i dobru saradnju sa svima.

  • Dimitrije

    4. jul 2016 | 20:16

    A što da ne! Sve što može da nam donese bilo kakav boljitak i profit je ok!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA