Evo kako je Merkelova "pritisla" Hrvate da otvore poglavlja Srbiji!

Merkelova je hrvatskog ministra iznenada pred svima pitala "kada se beše otvaraju poglavlja Srbiji, 19. jula?" nakon čega je usledio tajac od nekoliko sekundi, a zatim je ponovila pitanje i Kovač je samo potvrdno klimnuo glavom

Nemačka kancelarka Angela Merkel "izribala" je zbog blokade Srbije hrvatskog šefa diplomatije Mira Kovača tokom radne večere na Samitu lidera zemalja Zapadnog Balkana i EU u Parizu.

KONAČNO: Potvrđen konsenzus svih članica EU o otvaranju poglavlja!

Nemačka kancelarka je praktično naterala Kovača da pred svim zvanicama obeća da će Hrvatska deblokrati otvanje poglavlja Srbiji.

DIGNUTA RAMPA SRBIJI ZA POGLAVLJA: Vučić potvrdio 19. jul, Merkelova čestitala (FOTO)

Ona je, kako list navodi, hrvatskog ministra iznenada pred svima pitala "kada se beše otvaraju poglavlja Srbiji, 19. jula?" nakon čega je usledio tajac od nekoliko sekundi, a zatim je ponovila pitanje i Kovač je samo potvrdno klimuno glavom.

- U tom trenutku svima je bilo jasano da je stvar završena i da više nema prepreka za otvaranje poglavlja 23 i 24 - piše "Blic".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nego

    7. jul 2016 | 09:35

    Merkelova je tako pritisla jadnog Kovača i ponizila ga da je morao na kraju Srbiji umesto tri stavit pet uslova za poglavlje 23 a o tome niko ni reč???????Dok ga je davila golim rukama izletilo mu i pitanje ratne odštete za koju niko u EU nije rekao da ne mora da se plati nego da je to bilateralno pitanje šta znači da je Kovač dobio potvrdu da će se isplatit kad tad!!!

  • Hrvatko

    7. jul 2016 | 09:36

    Čekajte samo da srpski mediji fino pokažu dokument nacrta pregovora za poglavlje 23 da vidite što ste potpisali a onda se čujemo!?

  • Cro-cop

    6. jul 2016 | 13:03

    Sami sebe lazete !! Haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA