≫ 

GRAČANICA ĆE ZABLISTATI: Republički zavod za zaštitu spomenika dobio sredstva za restauraciju od Ministarstva pravde

Ministar pravde Nikola Selaković uručio je danas 67 ugovora dobitnicima Konkursa za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu krivičnog gonjenja u ukupnom iznosu od 2,86 miliona evra

  • 6

Republički Zavod za zaštitu spomenika kulture dobio je sredstva od Ministarstva pravde za Projekat konzervatorsko-restauratorskih radova na živopisu manastira Gračanica, na Javnom konkursu za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Zavod je na ovom konkursu učestvovao sa projektima konzervatorsko-restauratorskih radova na spomenicima kulture koja se nalaze pod zaštitom UNESKA.

Danas je potpisan ugovor u vrednosti od 14.076.000,00 dinara.

Ministar pravde Nikola Selaković uručio je danas 67 ugovora dobitnicima Konkursa za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu krivičnog gonjenja u ukupnom iznosu od 2,86 miliona evra.

Foto: Promo Foto: Promo

Selaković je na dodeli ugovora u Klubu poslanika rekao da je konkurs rezultat primene posebnih mera akcionog plana za borbu protiv korupcije, podsetivši da je u maju 2014. Skupština Srbije usvojila izmene zakona o krivičnom postupku kojim je predviđen način sakupljanja i dodele ovih sredstava, a sve je, kako je istakao, precizirano donošenjem podzakonskih akata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    6. jul 2016 | 16:28

    A sta je sa potopljenom svetinjom? Sad se nikako neoglasawate, sram vas bilo

  • BASA

    6. jul 2016 | 17:23

    ZABORAVILI STE VRLO BRZO NA POTOPLJENU SVETINJU ! I KO ZNA KOJE KULTURNE SPOMENIKE !

  • Zoran

    7. jul 2016 | 14:58

    Шта ово значи Republički Zavod za zaštitu spomenika kulture dobio je sredstva od Ministarstva pravde za Projekat konzervatorsko-restauratorskih radova na živopisu manastira Gračanica, na Javnom konkursu za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA