Nata Mesarović: Rad VSS je zakonit

Predsednica VSS demantuje da rad Visokog saveta sudstva u nepotpunom sastavu dovodi u pitanje zakonitost postupanja i odlučivanja

  • 1

Predsednica Vrhovnog suda Srbije Nata Mesarović smatra da rad Visokog saveta sudstva u nepotpunom sastavu ne dovodi u pitanje zakonitost postupanja i odlučivanja.

Mesarovićeva je u izjavi za RTS naglasila da se to zasniva na mišljenju Ustavnog suda Srbije, koji je izneo svoj stav u predmetu Saveljić maja 2010. godine, kada je odlučivao o primedbama na nepotpuni prvi sastav VSS i kada je rečeno da to ne može uticati na zakonitost njegovog rada, pošto je zakonom propisano da odluke donosi većinom glasova. Ona je napomenula da je činjenica da VSS radi bez dva člana pošto se jedan nalazi u pritvoru i protiv njega je podignuta optužnica, budući da postoji sumnja da je izvršio krivično deo, a pritvor mu je i produžen, dok je drugi podneo ostavku.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da jedan član tog suda ne može da obavlja funkciju, jer od Agencije nije na vreme tražio da mu dozvoli istovremeno obavljanje dve funkcije, kao i da je to jedina odluka Agencije koja nije ispoštovana, Mesarović je odgovorila da to do sada nije objašnjavala, jer je u nadležnosti Skupštine Srbije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjana

    18. januar 2012 | 18:48

    Nata Mesarović laže bez imalo stida. Ustavni sud o tome nije donosio odluku, i tome je danas izdao saopštenje. Zamislite predsednicu najvišeg pravosudnog tela, Visokog saveta sudstva i Vrhovnog kasacionog suda - laže. Kako li je izabrana kada nije dostojna, jer dostojnost je skup moralnih vrednosti. Izgleda da je u zemlji laž postala osnovno moralno načelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA