SNS: Tadić ne može biti premijer

- SNS smatra da Boris Tadić kao kandidat za premijera ne bi bio drugi čovek u odnosu na onog koji je izgubio predsedničke izbore - izjavio je funkcioner ove partije Marko Đurić. Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović, naprotiv, smatra da bi lider DS bio dobar predsednik Vlade

  • 0

Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić rekao je da ta partija smatra da lider Demokratske stranke Boris Tadić ne može biti premijer Srbije. On je objasnio da je ta funkcija zahtevnija i odgovornija od predsedničke, koju je Tadić obavljao, a za koju mu građani na izborima nisu ponovo ukazali poverenje.

- SNS smatra da Boris Tadić kao kandidat za premijera ne bi bio drugi čovek u odnosu na onoga koji je izgubio predsedničke izbore, a izgubio ih je jer su građani ocenili da nije dovoljno dobro radio posao - rekao je Đurić.

On je dodao da SNS zato postavlja pitanje kako sada Boris Tadić može da obavlja još teži i odgovorniji posao od poslova predsednika Republike, sa ministrima koji su do sada "traljavo i rđavo" vodili zemlju. Đurić je ocenio da je Srbiji potrebna Vlada promena, energije i ljudi koji mogu da reše ekonomske i socijalne probleme, a da to jedino može Vlada u kojoj je SNS na čelu.

- Vlada sastavljena od stranaka iz dosadašnje koalicije, a u kojoj čelnu ulogu ne bi imao SNS, bila bi Vlada koja ne uživa legitimitet i poverenje građana i ne bi imala kapacitet da sprovede promene i preko potrebne reforme - smatra Đurić.

On je najavio da će SNS razgovore o Vladi u narednim danima voditi samo sa strankama koje priznaju volju građana, a razgovore o rešavanju problema u državi sa svim parlamentarnim strankama.

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: TADIĆ BI BIO DOBAR PREMIJER

S druge strane, potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Ðukić Dejanović smatra da bi lider DS bio dobar predsednik buduće srpske vlade. Ona očekuje da Demokratska stranka nakon večerašnje sednice Predsedništva stranke saopšti ime premijera.

- Očekujem da će se znati personalno rešenje za premijera. Mislim da bi za građane Srbije bilo vrlo dobro da to bude Boris Tadić - rekla je Slavica Ðukić Dejanović za Radio Beograd.

Prema njenim rečima, Tadić je čovek koji se veoma dobro kotira u regionu, u Evropi i svetu i dobro poznaje spoljnu politiku.

Ona je dodala da je DS u obavezi da danas na sednici Predsedništva zauzme konkretnije stavove o formiranju Vlade.

(M. S. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA