Obama se zahvalio Vučiću za relociranje nekadašnjih zatvorenika iz zatvora Gvantanamo

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa pomoćnicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland podsetio da su tu pomoć već pružile Nemačka i mnoge zemlje u regionu, te da je ta praksa uobičajena

  • 73

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da se Srbija ponaša kao partner u mnogim mirovnim operacijama širom sveta i da je u tom smislu i pružila pomoć u relokaciji dva zatvorenika iz američkog vojnog zatvora Gvantanamo.

ZATVORENICI IZ GVANTANAMA PREBAČENI U SRBIJU: Amerikanci prazne svoj zatvor, naša država im pomaže!

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa pomoćnicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland podsetio da su tu pomoć već pružile Nemačka i mnoge zemlje u regionu, te da je ta praksa uobičajena.

- Mi se ponašamo kao partneri i u mnogim operacijama širom sveta. Sa takvom ulogom partnera Srbija će nastaviti. To govori dobro o našoj zemlji i to je dobar signal za neko buduće zajedničko delovanje - rekao je Vučić i zahvalio američkom predsedniku Baraku Obami na porukama vezano za dvojicu zatvorenika.

SASTANAK VUČIĆ I NULAND: SAD će uvek podržati Srbiju na evropskom putu (FOTO)

Foto: Promo Foto: Promo

Nuland je premijeru Srbije zahvalila i u ime predsednika SAD Baraka Obame na odluci da Srbija pomogne da se relociraju dva nekadašnja zatvorenika iz američkog vojnog zatvora Gvantanamo Bej, i što se time, kako je rekla, pridružila ostalim evropskim zemljama koje pomažu da se ta kaznena ustanova zatvori.

Pogledajte koji događaji su obeležili nedelju za nama:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    11. jul 2016 | 22:41

    Lepo, doveo nam je olos u kuci? Svaka cast. Ovo ti je najgluplja odluka do sada. Mi ne znamo sta cemo sa nasim monstrumima, a primamo tudja. Mozda je dibro da ga pitas da on preuzme ove silovatelje kod njih u Ameriku. Posto ovde zive ko bogovi u zatvoru, a tamo bi im bio pakao medju zatvorenicima.

  • Taca

    11. jul 2016 | 23:14

    Sigurno je da moramo pomoći Americi pri zatvaranju zatvora Gvantanamo,moramo biti dobar partner jer jedino u tom slučaju saradnja može biti dvostrana.

  • BeliOrao

    11. jul 2016 | 23:06

    Srbija i SAD sarađuju i podržavaju se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA