Nikolić polaže zakletvu u četvrtak

Na sastanku sa Slavicom Đukić-Dejanović je dogovoreno da inauguracija bude održana 11. juna

  • 2

Tomislav Nikolić, novoizabrani predsednik Srbije, položiće zakletvu u četvrtak, 31. maja, dok će svečana inauguracija biti obavljena 11. juna.

Predsednik Nikolić se sastao danas sa Slavicom Đukić-Dejanović, predsednicom parlamenta, koja vrši dužnost predsednika Srbije, a tom prilikom je utvrđen datum sednice na kojoj će se obaviti inauguracija.

Vest o inauguraciji novinarima je preneo Nikolić, koji je objasnio da će u četvrtak biti održane dve sednice parlamenta - prva na kojoj će biti verifikovani mandati poslanicima novog saziva i druga na kojoj će on položiti zakletvu.

- Ako na sednici u četvrtak bude izabran i predsednik Skupštine, to će značiti da je postignut dogovor o parlamentarnoj većini - rekao je Nikolić.

Slavica Ðukić-Dejanović je zakazala svečanu sednicu za 14 sati, a konstitutivnu sednicu parlamenta takođe za četvrtak, 31. maja u 10 sati.

- I mi kao poslanici ćemo tog dana prvi put položiti zakletvu. Ali, to će takođe biti posebno, jer su među poslanicima po prvi put 84 žene, na šta sam ponosna - rekla je predsednica parlamenta.

Ranije danas Nikolić je razgovarao sa liderom Demokratske stranke i bivšim predsednikom Borisom Tadićem, a razgovarali su o prenosu nadležnosti i budućem funkcionisanju institucija u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug, foto: V. Lukić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoljub Lekic Crnac

    28. maj 2012 | 15:41

    pa narod ga je izabrao,i to treba postovati. a da li je tebi odvratan ili ne nije ni bitno. bitno je da bude efikasan i da ispuni ocekivanja naroda.

  • vlada

    28. maj 2012 | 15:14

    Grobar dan... Odvratnijeg predsednika nismo imali.Tu smo barem prvo mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA