KOZAREV PORUČIO ALBANSKIM POLITIČARIMA: Srbija neće iscrtavati granice ka Kosovu

- U trenutku kada je neuspeli držovotvorni projekat kosovsko - metohijskih Albanaca na izdisaju, fantazije Prištine poprimaju do sada neviđene razmere - prokomentarisao je Dušan Kozarev izjave kosovskih političara o potrebi da se izvrši "demarkacija granice" sa Srbijom

  • 49
Foto: Medija centar Beograd Foto: Medija centar Beograd

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev poručio je danas privremenim institucijama samouprave u Prištini da se demarkacija ne može praviti tamo gde granice nema i da su ne nadaju da će Srbija ikada iscrtavati granice ka svojoj južnoj pokrajini.

Do kada će se odlagati osnivanje Zajednice srpskih opština na Kosovu?

- U trenutku kada je neuspeli držovotvorni projekat kosovsko - metohijskih Albanaca na izdisaju, fantazije Prištine poprimaju do sada neviđene razmere, a Enver Hodžaj se u proteklih nekoliko dana kvalifikovao za pobedničko mesto na konkursu za najmaštovitijeg političara regiona - rekao je Kozarev Tanjug.

On je ocenio da je Hodžaj, nakon javno izražene želje da reformiše Savet bezbednosti UN, otišao korak dalje i u zanosu izmaštao granicu između Srbije i Kosova i Metohije, pa bi sada i da pravi demarkaciju nečega što postoji samo u njegovoj i glavama onih koje opsedaju slična priviđenja.

"Umesto što zbunjuju svoje sunarodnike nerealnim očekivanjima, predstavnici privremenih institucija samouprave u Prištini bi konačno mogli da istupe sa nekom konstruktivnom inicijativom, kako bismo dijalogom poboljšali životni standard žitelja Kosova i Metohije i učinili još neki korak ka stvaranju uređenog demokratskog društva u našoj južnoj pokrajini", rekao je Kozarev.

SPREČIMO SEOBU SRBA: Naš narod sa Kosova očajnički traži pomoć!

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj rekao je da Priština treba da da izvrši "demarkaciju granice" sa Srbijom u roku od dve godine i optužio Beograd za "neprijateljsku politiku" prema takozvanoj kosovskoj državi, prenela je danas prištinska "Epoka e re".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    19. jul 2016 | 16:27

    Polako se menja politička situacija u svetu,još malo pa ćemo igrati Užičko kolo u Prištini!!!

  • Momo

    19. jul 2016 | 16:44

    Trenutno albanci 1/1 imaju 68% teritorije i dalje otkupljuju srpsku zemlju..i jedno*sutra*kad to bude preko 90%biće to krucijalni doc kada će neki Čeda reći tadašnjem srpsko narodu srbi su predali teritorij alban i tako imaju jedan od ključnih elemen države a zbog komšijskih odnosa pa i formalno potpisati kosovsku drža. Nadam se da to neću doživeti...

  • Kos

    19. jul 2016 | 15:34

    A kakva bi politika prema vama trebala da bude, mozda prijateljska.Sa vasim lazima i zahtevima vise nikad.Divljaci svi mars u planine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA