Jeremić: Nastavljamo kampanju, idemo u drugi krug!

Jeremić je napomenuo da je kandidatura Srbije zapažena kao jedina koja je ispraćena konciznom i transparentnom platformom

  • 0

Kandidat Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je izuzetno zadovoljan rezultatom prvog kruga tajnog glasanja u Savetu bezbednosti o narednom generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, i da u drugi krug ulazi sa opreznim optimizmom.

Jeremić na predstavljanju u UN: NOVE GLOBALNE STRATEGIJE za mir, stabilnost i napredak ljudi širom sveta!

- Sve što mogu da kažem je da sam izuzetno zadovoljan rezultatom i da imamo dobru poziciju uoči drugog kruga glasanja. Postoji mogućnost da se ono održi već iduće nedelje - izjavio je Jeremić Tanjugu.

- Nastavljamo sa dinamičnom kampanjom i u drugi krug ulazimo sa opreznim optimizmom - istakao je Jeremić.

On je napomenuo da je kandidatura Srbije zapažena kao jedina koja je ispraćena konciznom i transparentnom platformom.

Jeremić je podsetio da je u Savetu bezbednosti UN, iza zatvorenih vrata, obavljen prvi krug tajnog izjašnjavanja o kandidatima za novog Generalnog sekretara UN.

Ishod glasanja neće biti saopštavan javnosti - jedino su kandidati, kao i njihove države, obavešteni o sopstvenom učinku. Od kandidata se očekuje da poštuju odluku Saveta bezbednosti UN da se ne izlazi u javnost sa brojevima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA