Srbija ulazi u Evropsku uniju za vreme predsedavanja Hrvatske?

U prvoj polovini 2020. godine Hrvatska bi trebalo da predsedava Evropskom unijom, a baš u to vreme se očekuje i završetak srpskih pregovora

  • 39

Pregovori Srbije sa Evropskom unijom mogli bi da se završe u vreme kada predsedavanje preuzmu Hrvati.

Mihajlović: Kritike iz Hrvatske nisu bitne, jer nas EU podržava

Naime, u prvoj polovini 2020. godine Hrvatska bi trebalo da predsedava Evropskom unijom, a baš u to vreme se očekuje i završetak srpskih pregovora.

- Za koji dan biće jasno hoće li, zbog Bregzita biti drugačiji raspored predsedavanja Evropskom unijom, što bi značilo da Hrvatska mnogo ranije nego što je bilo predviđeno vodi rotirajuće predsedništvo. Baš tada očekujemo i kraj pregovora sa Srbijom - rečeno je u Briselu od strane dobro obaveštenih diplomata.

HRVATI SKOVALI PLAN: Imamo alat za blokiranje pregovora Srbije sa Evropskom unijom!

Pre Hrvatske, koja bi predsedavanje trebalo da preuzme 1. januara 2020. godine, Evropskom unijom će da predsedavaju Rumunija i Finska, a u to vreme se očekuje i finiš pregovora sa Srbijom.

- Ali, sa datumima, kada je reč o EU, uvek treba biti oprezan. Sada sa Srbijom tako stoje stvari, a nije isključeno da će se u mesecima koji slede datumi promeniti - kažu briselski diplomati.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr.ψ. [ΞΧΞ]

    22. jul 2016 | 21:18

    Natooooooooodeeeeeeee moooooooj..... Oooooooooj naroooooooodeeeee...KAKAV NAROD ??? GDE STE BLEBETALA SA PO 50+ NICKOVA PO PORTALIMA DA SE ISMEJAVATE HRVATSKOJ I DA JE PLJUJETE GOVORECI DA ONA NIJE NISTA U EU I DA SE ONA NE PITA !!! ZAR JE TO ODLIKA NAS SRBA !!!??? E, SRAMOTE !!! DAO BOG DA HRVATI PREDSEDAVAJU, IMA BOGA !!! COVEK SE UCI DOK JE ZIV !!! IZVUCICEMO PORUKU I IZ OVOGA !!! NADAM SE !!!

  • DSt

    22. jul 2016 | 16:43

    Na nasu srecu EU nece postojati 2020, ali na nasu nesrecu izgubicemo jos par godina uzaludno bacenog vremena jureći za istom i usklađujuci zakone.

  • Gekke Joopi

    22. jul 2016 | 16:54

    Nit ce unija do tada postojati nit ce Hrvatska sa njom presedovati, a nit ce Srbija u nju ikad uci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA