≫ 

Vučić: Ukidanjem presude Stepincu, Hrvatska mnogo govori o sebi!

On je naveo da je Stepinac jedan od ključnih ideologa najgore nacističke vlasti na evropskom tlu, navodeći da se "divi" ljudima koji nalaze opravdanja za tu odluku i koji misle da je to dobra poruka

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je, komentarišući poništavanje presude Alojziju Stepincu, da će Srbija uvek biti na strani antifašizma.

On je naveo da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, te da ta presuda više govori o njima, nego o Srbiji.

Istakao je da će Srbija uvek biti na strani antifašizma, jer je celokupan srpski narod podneo najteže žrtve u borbi protiv fašizma.

SRAMOTA VEKA: Rehabilitovan Alojzije Stepinac

- Srpski narod nikada neće podržavati fašizam i znaće da sačuva svoju zemlju i ljude od fašizma, a šta će drugi da rade, to je njihova stvar, i ovom odlukom su mnogo više govorili o sebi nego o Srbima - rekao je novinarima.

Foto: Profimedia/AKG Foto: Profimedia/AKG

Vučić je, prilikom posete specijalnoj brigadi kopnene vojske u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu, rekao da se trudi da se uzdži od teških reči, te da su ga više pogodile reakcije i komentari i relativizovanja dela javnosti u Srbiji.

Vučić: Ako ne uspem ja da formiram VLADU, to će uraditi neko drugi!

On je naveo da je Stepinac jedan od ključnih ideologa najgore nacističke vlasti na evropskom tlu, navodeći da se "divi" ljudima koji nalaze opravdanja za tu odluku i koji misle da je to dobra poruka.

Vučić je rekao da Srbija mora da gradi najbolje odnose sa Hrvatskom i da će ispuniti sve što je potpisano u Deklaraciji, te dodao da pripadnici hrvatske manjine moraju da se osećaju dobro u našoj zemlji.

Foto-ilustracija: Tanjug, Widewallpapershd Foto-ilustracija: Tanjug, Widewallpapershd

- A šta će nama da rade, to nije naša odgovornost i pitanje je šta mi možemo da promenimo u ovom trenutku uzavrele atmosfere u Hrvatrskoj - rekao je Vučić.

On je naveo da nije želeo nijednom teškom rečju da odgovori na ono što se dogodilo, te da ga je sramota od neznjanja koje pokazuju neki ljudi i u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eskobar

    23. jul 2016 | 18:27

    Juce Draza Mihajlovic,...danas Stepinac,...ko li je sutra na redu...

  • Fl

    24. jul 2016 | 14:06

    Srbi rehabilitovase Drazu Mihajlovica a Hrvati Stepinca sutra ce Njemci Hitlera i to ce biti stvarna slika ovoga svjeta i desavanja u svjetu,jer izgleda da je samo zlo danas dobro.

  • Nikolaj

    23. jul 2016 | 18:12

    A kad je srbija namerno malo slovo rehabilitovala drazu onda je to bilo dobro.Isti ste.Puni mrznje i zlobe.Nema vam leka za veka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA