Oduzimanje srpskih tablica na Kosovu od 1. juna

Nema nikakvog odlaganja predviđenog roka, mogu biti u saobraćaju jedino automobili sa tablicama RKS ili KS, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi

  • 0

Kosovske vlasti će od 1. juna oduzimati automobile koji budu saobraćali sa starim ili novim registarskim tablicama Srbije.

- Prvog juna ističe rok (za zamenu tablica) i nema nikakvog odlaganja. Mogu biti u saobraćaju jedino sa tablicama RKS ili KS. Onima koji budu koristili (srpske tablice) oduzeće im se vozilo, biće predati sudiji za prekršaje i neće im se dozvoljavati kretanje po Kosovu - kazao je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

Načelnik Agencije za civilne registre u okviru MUP-a Kosova Bljerim Camaj je izjavio da je veliki broj Srba na Kosovu registrovao vozila sa KS ili RKS.

- Ukupno je sa KS i RKS tablicama registrovano 5.362 vozila, od toga sa RKS je 4.003 vozila dok je sa KS registrovano 1.359 vozila. Zajedno sa drugim pripadnicima manjina registrovano je 7.570 vozila sa RKS i KS -  kaže Camaj.

Vlada Kosova je prošle godine kosovskim Srbima dala rok za promenu registarskih tablica. Rok je ponovo produžen u martu, kada je utvrđeno da je poslednji rok za promenu registarskih tablica 1. jun ove godine.

(I. M./Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA