U IZRAELU NISU DOVOLJNO SVESNI UŽASA USTAŠKOG REŽIMA: Ambasador Levi poslao jasnu poruku povodom rehabilitacije Stepinca

Ambasador Izraela je dodao i da bi bio "vrlo tužan" ako bi general Milan Nedić bio rehabilitovan

  • 13

Odlazeći ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi poručio je, komentarišući poništavanje presude Alojziju Stepincu, da on lično kao, kako je rekao, ljudsko biće, Jevrejin i Izraelac ne veruje da pomirenje i ljubav mogu biti dostignuti proglašenjem za sveca "osobe koja je bila deo ubilačkog režima".

VUČIĆ ISPRATIO AMBASADORA IZRAELA: Značajan pomak u odnosima dveju zemalja (FOTO)

Levi je istakao u intervjuu Danasu da zvaničan stav Izraela o Stepincu prepušta ambasadi njegove zemlje u Zagrebu i Ministarstvu spoljnih poslova u Jerusalimu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On je, ipak, ocenio da u Izraelu nisu "dovoljno svesni užasa ustaškog režima", kao i da su "nedovoljno svesni današnje nostalgije prema toj monstrouznoj prirodi ustaša".

- To me uznemirava jer imamo odlične odnose sa modernom Hrvatskom i ti donosi takvi i treba da ostanu - poručio je Levi.

Ambasador Levi napušta Srbiju i poručuje: VRATIĆU SE, ALI NE ZNAM KAKO? (FOTO) (VIDEO)

Ambasador Izraela je dodao i da bi bio "vrlo tužan" ako bi general Milan Nedić bio rehabilitovan.

- Ne mešamo se u odlučivanje srpskog suda. To nije zahtev Izraela niti intervencija, ja samo izražavam želju, nadu da Pandorina kutije prošlosti neće biti otvorena na veoma neodgovoran način - rekao je Levi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    30. jul 2016 | 10:47

    Ne kacite se se sa jevrejima, oni vladaju svetom...

  • Zeka

    30. jul 2016 | 10:13

    Da su kojim slucajem vas spotakli kako bi vas se ticalo kakav bi onda izvrsili pritisak,ovako vazno je da on odlican ima odnos da vladom Hrvatske koja je rehabilitovala Stepinca,koljaca,Srba,Jevreja i drugih iz Jasenovcaa ,i sta je on tu stavio jasno,nista ide kuci.

  • renato

    30. jul 2016 | 11:09

    Levi he ambassador koji nesme mesati politiku I svoj polozaj. BG lazna arhiva mu jee ocistila mozak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA