DODVORAVANJE KOSOVSKE VLADE: Priština nazvala magistralu imenom Bajdenovog sina Boa

Albanski mediji u Prištini smatraju da je reč o političkom manevru kosovskog predsednika napravljenom namerno pred posetu Bajdena Prištini

  • 24

Potpredsednik SAD Džozef Bajden 17. avgusta boraviće u Prištini, a u pokušaju da se dodvori Bajdenu, koji važi za jednog od najvećih podržavalaca nezavisnosti, vlada u Prištini je nazvala magistralni put Uroševac-Gnjilane imenom njegovog pokojnog sina Boa Bajdena, prenela je danas "Politika" navode kosovska KTV.

Bajden i Medvedev dolaze u Srbiju

Kako piše beogradski dnevnik, najava Hašima Tačija da će pokrenuti tužbu protiv Srbije za "Miloševićev genocid" tumači se kao pokušaj skretanja pažnje s početka rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK i politički manevar pred dolazak potpredsednika SAD 17. avgusta.

Strah od početka rada Specijalnog suda za ratne zločine takozvane Oslobodilacke vojske Kosova i nesprovodenje Briselskog sporazuma glavni su razlozi zašto je Tači ponovo najavio da ce Priština pred međunarodnim sudom pokrenuti tužbu protiv Srbije za "Miloševićev genocid".

Njegovu nameru niko u Beogradu ne uzima za ozbiljno, a albanski mediji u Prištini smatraju da je reč o političkom manevru kosovskog predsednika napravljenom namerno pred posetu Bajdena Prištini.

"ŽALIM ZBOG CIVILNIH ŽRTAVA NATO BOMBARDOVANJA": Vučić razgovarao sa potpredsednikom SAD

Kosovski portali ističu da je ponovo pokretanje inicijative koja nema nikakvo pravno utemeljenje pre svega pokušaj Tačija da bar nezvanično od američke administracije dobije potvrdu da se on neće naći na optuženickoj klupi u Hagu, zbog sumnje o trgovini organima zarobljenih Srba tokom NATO intervencije, navodi list.

Foto: AP / Saul Loeb, Pool Foto: AP / Saul Loeb, Pool

Da bi albanska strana pokušala da se dodvori Džozefu Bajdenu, koji na Kosovu važi za jednog od najvećih podržavalaca nezavisnosti, vlada Kosova je nazvala magistralni put Uroševac-Gnjilane imenom njegovog pokojnog sina Boa Bajdena, prenela je kosovska KTV.

Uprkos tome, kako navode kosovski mediji, zvanična Priština može da očekuje samo da Bajden potvrdi bezrezervnu podršku predsednika SAD Baraka Obame nezavisnom Kosovu, ali da u dijalogu s Tačijem neće biti reči o Specijalnom sudu.

Bajden: Srbija i Priština postigle istorijski korak

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da Tači periodično najavljuje tužbu za genocid protiv Srbije i da je to sada pokrenuto iz dva razloga: protivljenje formiranju Zajednice srpskih opština i strah od početka rada Specijalnog suda u Hagu, prenela je "Politika".

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ERA 031

    1. avgust 2016 | 10:08

    Kakvo bre dodvoravanje?! Kod nas se kaže "uvlačenje u dupe"!!! Toliko o šipcima.

  • Mali

    1. avgust 2016 | 11:01

    Koje su ulizice ovi šokci.

  • Miloš

    1. avgust 2016 | 09:57

    Albancima stvarno svaka cast za ulazak u svaku supljinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA